"Belki bir petrol şeyhi gelir ceketimizi alır çıkarız"

&quotBelki bir petrol şeyhi gelir ceketimizi alır çıkarız"
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes’te kış turizmi, 38 Kent TV’de masaya yatırıldı. Her hafta kentin sorunlarını ve çözüm önerilerini  gündeme getiren 38 Kent TV’de bu kez de “Erciyes’te kış turizmi” konusu  tartışıldı.

38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin hazırlayıp, sunduğu “Sansürsüz” programında konuşan İşletmeci Mehmet Eğlenceoğlu, Erciyes Projesi’nin hayata geçirilişi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaparak, “Ben 1989 yılında Erciyes’e güvenerek, amiyane tabirle Müslüman mahallesinde salyangoz satmak için iş yeri açtım” dedi.

 Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Koray Özandaç ise, “Turizm işletmecilerimiz Erciyes’e destek vermesi lazım. Bu konuda güzel bir sinerji oluşturursak başka yatırımcılarda gelir” diye konuştu. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı da Erciyes’e profeyonellerins sahip çıkması gerektiğini söyledi. Cıngı, “Bugün Erciyes A.Ş. var yarın yok. Bazen büyük fonlar geliyor mesela büyük yatırımlar yapalım diyorlar. Ceketimi alıyım gidiyim diyorum yani. Siz ciddiyseniz Başkanla pazarlık yaptıralım sizi. 2 gün sonra belki bir petrol şeyhi gelir, ceketimizi alır çıkarız” ifadelerini kullandı. Erciyes’te Kış Turizmi, 38 Kent TV’de masaya yatırıldı. Her hafta kentin sorunlarını ve çözüm önerilerini  gündeme getiren 38 Kent TV’de bu kez de “Erciyes’te kış turizmi” konusu  tartışıldı. 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin hazırlayıp, sunduğu “Sansürsüz” programına,  Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Koray Özandaç ve Erciyes’te İşletmecilik yapan Mehmet Eğlenceoğlu katıldı. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, programda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Programda, “Bir Büyükşehir Belediyesi kocaman projeye neden kaynak aktarır, niye şehirde dağın tepesine bu kadar büyük parayı yığar, bunu düşünmek lazım” diyen Cıngı, “Herhalde kayak sporunu destekleyim, şehrimizde kayakçılar yetişsin değil, burada şehrin merkezle Erciyes ile çok yakın olmasından dolayı şehrin ekonomisine katkı sağlasın, şehre yeni bir geçim kapısı açalım, yeni bir pencere, bir vizyon katalı, şehrin sosyo-kültürel hayatına katkıda bulunalım diye böyle bir master plan ortaya kondu ve büyük paralar harcandı. Tabiî ki burada sporcu yetiştirmek amacı da var ama bu esas Spor Bakanlığı’nın işi, ilimizdeki Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün işi, Büyükşehir Belediyesi’nin ana gayesi şehrin havasını değiştirmek” dedi.

 “ARTIK SOMUT NETİCELER ALIYORUZ”

Erciyes’in ilgi görmeye başladığını ifade eden Cıngı, “Artık somut neticeler alıyoruz. Dünyada en azından kayak camiasında bir Erciyes gerçekliği belirmiş durumda. Yani yurt dışına gittiğimiz zamanda sokaktaki adama henüz yansımış değil, henüz markalaşma sürecinin çok başındayız ama en azından Uluslararası Kayak Camiasında, Avrupa’da kayak yapan belli bir kitle artık Erciyes’i duymuş hale geldi. Bundan sonra bizim işimizde sokaktaki vatandaşa inmek birazcık daha marka algısını yükseltmek” şeklinde konuştu.

 “YARIN ERCİYES İÇİN ÖDENEĞİM YOK DENİLEBİLİR, ERCİYES’E ÖZEL SEKTÖR SAHİP ÇIKMALI”

 Büyükşehir Belediyesi’nin Erciyes’in  tanıtımı konusunda yoğun çalışmalar yaptığını anlatan Cıngı, “Bizim oradaki görevimiz, aslında teleferiği açarız pisti çalıştırırız, karı ezeriz. Ama  biz fuarlara giriyoruz, Büyükşehir Belediyemiz aynı zamanda tanıtımlar yapıyor, destekliyor.  Burada asıl olan  dağın işletilmesi lazım. Yarın belediye biz finansmanı sağlıyoruz ama kusura bakmayın Başbakanlıktan ödeneğim yok.  O zaman ne yapacağız? Bu nedenle bu işlerin desteklenmesi lazım.  Bu işler özel sektörün işi. Bu işler profesyonellerin işi. Biz turizmden  de anlamak zorunda da değiliz aslında. Bu nedene özel sektörün, acentelerin turlar, paketler hazırlaması, sahip çıkması lazım. Erciyes’te belediyemiz işe sahip çıktığı için Allah’a şükür bir şekilde ilerliyor. Bunun başarısı ya da başarısızlığı tartışılabilir” ifadelerini kullandı.

 “BAZEN BÜYÜK FONLAR GELİYOR MESELA ‘BÜYÜK YATIRIMLAR YAPALIM’ DİYORLAR”

 Erciyes’te önemli organizasyonlara ev sahipli yaptıklarını da kaydeden Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, şu ifadeleri kullandı: “Mesela Büyükşehir Belediyesi olarak her dünya kupasında veya uluslararası bir aktivitede bir faaliyet yapmaya çalışıyoruz. Fakat asıl olan buraya profesyonellerin sahip çıkması. Çünkü bugün Erciyes A.Ş. var, yarın yok. Bazen büyük fonlar geliyor mesela ‘büyük yatırımlar yapalım’ diyorlar. Ceketimi alıyım gidiyim diyorum yani. Alın siz işletin. Yani verin yaptığımız yatırımı, siz ciddiyseniz başkanla pazarlık yaptıralım sizi. Bunlar oluyor. 2 gün sonra belki bir petrol şeyhi gelir, ceketimizi alır çıkarız”  dedi.

 “GÜZEL BİR SİNERJİ OLUŞTURURSAK BAŞKA YATIRIMCILAR DA GELİR”

Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Koray Özandaç ise dernek olarak  Rusya’dan gelen turistleri ağırladıklarını belirtti. Özandaç,  şöyle konuştu: “En iyi şekilde misafirlerimizi ağırlıyoruz” diye konuştu. Turizmcilerin Erciyes’e sahip çıkması gerektiğini  anlatan Özandaç, “Turizm işletmecilerimiz Erciyes’e destek vermesi lazım. Çünkü yapılabilecek her şey yapılıyor orada. Biz oraya destek veriri ve güzel bir sinerji oluşturursak başka yatırımcılar da gelir. Erciyes’te bugün yer yok yılbaşı dolayısıyla. Kış boyunca yer yok. Eğer Kayseri merkezdeki otellerimiz yetişmese biz Erciyes’te misafirlerimizi ağırlayamıyoruz. Bu nedenle herkes Erciyes’e sahip çıkmalı. Bu iş el birliği ile olur”

 “KAYSERİ BU KONUDA ACEMİ BİR ŞEHİR”

 Erciyes’te İşletmecilik yapan  Mehmet Eğlenceoğlu ise Erciyes Projesi’nin hayata geçirilmesi sürecinde gayret gösterdiklerini söyledi.   1989 yılında Erciyes’te işletme açtıklarını kaydeden Eğlencelioğlu, “Biz 1989 yılında Erciyes’e güvenerek amiyane tabirle Müslüman mahallesinde salyangoz satmak için iş yeri açtık. Erciyes’ e en uzak şehir Kayseri’ydi. Şimdi şehrimiz ve dağımız bütünleşmeye başladı. Birkaç kamu misafirhaneleriyle ortaya çıkan bir süreç, kaotik kurumlar arasındaki diyalog eksikliği söz konusuydu.  Bu durum Türkiye’deki diğer kayak merkezleriyle arasındaki rekabette olumsuz havalar yaratıyordu. Önceki ve şimdiki belediye başkanlarımızın katkılarıyla bu süreç tersine döndü. Şu an gelinen nokta benim açımdan memnuniyet verici.  Eksiklerimiz var mı?  Tabiî ki olacak. Kayseri bu konuda acemi bir şehir. Kayseri turizm şehri diyemeyiz, ama bu konuda  da yürümüyoruz maratona çıkıyoruz. Teknik yapılanmalar bitti ama felsefesi eksik şu anda. Bütün belediyelerimizin, kurumlarımızın bu konuda görev üstlenmesi lazım. O yüzden şehrimize giren atar damarlarımız havayolu, karayolu, hızlı tren toplu taşıma araçlarıyla yeni bir planlamayla bu süreci tamamlamamız lazım. Havaalanının bana göre şu an eksikleri var” şeklinde konuştu.Erciyes’te, Kayseri’deki işletmelerin  iş birliği yapması gerektiğinin vurgusunu da yapan Eğlenceoğlu, “Kayseri ticaret şehri ise kaz gelecek yerden tavuğu esirgememek lazım” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN