Bakan Koca'dan dikkat çeken Kayseri paylaşımı…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya üzerinden yaptığı Kayseri paylaşımı dikkat çekti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Bakan Koca'dan dikkat çeken Kayseri paylaşımı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pandemi döneminde yaptığı veri paylaşımlarıyla Türkiye’yi ekran başında toplamayı başaran Fahrettin Koca, sağlık verileriyle ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla da dikkat çekiyor. Bakan Koca son olarak Kayseri 112 Ekiplerinin 6 aylık performansını sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı. Kayseri’de bir 112 ekiplerinin şehir içinde bir vakaya 5.25 dakikada ulaştığını ifade eden bakan Koca, paylaşımda şunları söyledi: “KAYSERİ 112 EKİPLERİ yılın 6 ayında 82.000 vakaya müdahale etti. Mayıs ayında devreye giren Helikopter Ambulansın hastaneye yetiştirdiği hasta sayısı 72. Kayseri’de 57 istasyonda 90 ambulansla hizmet veriyoruz. 721 çalışanımız var. Şehir içi vakaya ulaşma ortalaması 5,25 dakika” 

Bakan Koca'dan dikkat çeken Kayseri paylaşımı…
Bakan Koca paylaşımında İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mehmet Biçer’in açıklamalarına da yer verdi. Biçer söz konusu açıklamada, "Kayseri İl Ambulans Servisi Başhekimliği olarak toplamda 57 istasyon, 721 kıymetli çalışanımızla hizmet vermekteyiz. Envanterimizde 90 ambulansımız bulunmakta. 90 ambulans içerisinde 'Özellikli ambulans' olarak tanımladığımız yenidoğan ambulansı, obez ambulansı, 4 sedyeli ambulans ve 4 Mayıs tarihinden itibaren aktif hale gelen helikopter ambulansımız bulunmakta. Helikopter ambulansımız, faal olduğu günden bu güne kadar yaklaşık 72 tane vakanın il içi ve il dışı taşınmasında aktif rol aldı… 2023 yılının ilk 6 aylık verilerini incelediğimizde komuta kontrol merkezimize sağlıkla alakalı 189 bin çağrı karşılandı. Çağrı karşılama oranımız yüzde 98. Yine 0-120 saniye reaksiyon oranımız ise 74 saniye olarak gerçekleşti. İstasyon bazında değerlendirdiğimizde 6 ayda toplam 82 bin vakanın taşınmasını sağladık. Kentsel vakalara ulaşımımız ortalama 5.25 dakika iken kırsal vakalara ulaşımımız ortalama 10 dakika olarak gerçekleşti" ifadelerini kullandı.
Bakan Koca'nın paylaşımını görmek için TIKLAYINIZ