AK Parti Milletvekili Elitaş: İstihdamı arttırıp, yabancı yatırımcı çekmek istiyoruz!

'Yeni yeni cevherleri ortaya çıkacak' diyen AK Parti Milletvekili Elitaş: İstihdamı arttırıp, beyin göçü önleyip, yabancı yatırımcı çekmek istiyoruz

AK Parti Milletvekili Elitaş:  İstihdamı arttırıp, yabancı yatırımcı çekmek istiyoruz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Teknoparklar ve Araştırma Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki kanunda yapılacak düzenlemelerle beyin göçünü önlemeyi amaçladıklarını söyledi. Elitaş, “Yapılacak düzenlemeyle üniversitelerdeki bilginin teknolojik ürünlere dönüştürülüp ticarileşmesi ve teknoloji transferi için uygun ortam sunmanın yanı sıra  teknoloji kökenli firmaların ve ürünlerin oluşmasını teşvik etmek amaçlanıyor. Bunun yanında  yeni istihdam alanlarının açılmasına ve beyin göçünün önlenmesine katkı sağlamak ve yabancı yatırımı çeken cazibe alanlarının oluşturulması da hedefleniyor” diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili ve aynı zamanda Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, Meclis’te görüşülen Teknoparklar ve Araştırma Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun’da yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. 
TEKLİFİN HEDEFLERİNİ ANLATTI
Teklifin amaçlarını anlatan  Elitaş, söz konusu çalışmayla beyin göçünün önleneceğini ve aynı zamanda istihdam ve yeni yatırım alanlarının ortaya çıkacağını dile getirdi. Elitaş, “Teknoparklar, katma değer yaratıcı nitelikte yeni yeni veya ileri teknolojilerin üretimi ya da geliştirilmesi için üniversitelerin bilimsel ve teknik imkânlarıyla devletin düzenleyici rolü çerçevesinde AR-GE yapma imkânı sağlayan, üniversite-sanayi iş birliği ilişkilerinin somut iş birliğine dönüşmesinde köprü görevini üstlenen kuruluşlardır. Bu kanun teklifinin teknoparklarda firmalar arasında sinerji ve iş birliği fırsatlarını artırmak; üniversitelerdeki bilginin teknolojik ürünlere dönüştürülüp ticarileşmesi ve teknoloji transferi için uygun ortam sunmak; destek mekanizmalarıyla teknoloji kökenli firmaların ve ürünlerin oluşmasını teşvik etmek; ortak altyapı, tesis ve hizmetlerde katılımcılarının çalışma ve yaşam standartlarını yükseltmek; maliyetleri düşürmek; kurulan bölgenin, kampüsün cazibesini artırmak; bölgedeki yatırım, yenilik ve AR-GE kapasitesini artırmak, bölgeye yeni istihdam alanlarının açılmasına ve beyin göçünün önlenmesine katkı sağlamak ve yabancı yatırımı çeken cazibe alanları oluşturmak en önemli hedeflerinin arasında” şeklinde konuştu. 

“YENİ YENİ CEVHERLERİ ORTAYA ÇIKARACAK”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre 87 teknoloji geliştirme bölgesinin olduğunu  dile getiren AK Parti Kayseri Milletvekili Elitaş, 15 teknoloji geliştirme bölgesinin de kurulum aşamasında olduğunu belirtti. İlgili kanuna ilave edilen yeni maddelerle büyük kazanımlar elde edileceğini kaydeden Elitaş, “Bu düzenleme ile birlikte, gelir ve kurumlar vergisinden istisna olan kısmın yüzde 2’sinin bir nazım hesaba, pasife aktarılması, teknoloji geliştirme bölgelerinde veya dışarıda olan yeni yeni cevherleri ortaya çıkaracak firmaları desteklemek amacıyla sinerji ortaya çıkaracak önemli bir düzenlemedir. Bu kanun teklifi Türkiye’nin teknolojik yönden ilerlemesine, onların daha da gelişkin bir hâle getirilmesine, istihdam, ihracat ve nitelikli ürünler elde edilmesine katkı sağlayacaktır. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.