'ABD bölgeyi kendine göre dizayn ediyor'

'ABD bölgeyi kendine göre dizayn ediyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, ABD, Afrin'e yapılacak bir müdahalede PYD'nin yanında yer alacağını açıkladığını belirterek, “Biz hala ABD'yi stratejik ortak görecek miyiz? Hala üsler kullandırılacak mı? Buna karşılık Esat'la anlaşmak daha doğru değil mi?” diye sordu.

 ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon’un, "DEAŞ ile savaşmıyorsanız ve bizimle aynı amaca yönelik çalışmıyorsanız koalisyonun desteğini alamazsınız” açıklaması yaptı. Dillon’un Suriye'de SDG ismini kullanan PKK/PYD'ye işaret ederek, "Burada da ortağımız SDG'dir. Bu da o şemsiyenin altına giren Kürtler, Yezidiler, Araplar, Hristiyanlar dahil herkestir." Yönündeki açıklamalarını değerlendiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, bu duruma tepki gösterdi. 

Halaçoğlu, konuyla ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi hesabına şunları yazdı: ABD, Afrin'e yapılacak bir müdahalede PYD'nin yanında yer alacağını açıklamış. Zaten PKK'yı da onlar kurmuş ve beslememişler miydi? Keza Fetöyü de onlar örgütledi. Biz hala ABD'yi stratejik ortak görecek miyiz? Hala üsler kullandırılacak mı? Kullandırılacaksa tekrar masaya oturmak gerekmez mi? Buna karşılık Esat'la anlaşmak daha doğru değil mi? ABD hep kendi çıkarına hareket ediyor ve bölgeyi kendine göre yeniden dizayn ediyor. Bizim buna karşı en önemli stratejimiz, bölgenin istikrarını bozacak hareketlerden kaçınmamız ve ülkelerin toprak bütünlüğüne zarar verecek politikaları terk etmemiz gerekir. Düşman düşkanlığını yapıyor. Hiçbir şey Türkiye'den önemli değildir.”