7 Yıl Sonra Çıkan Borç Kızdırdı!

7 Yıl Sonra Çıkan Borç Kızdırdı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yıldırım Beyazıt Kent Kooperatifi tarafından 7 yıl sonra üyelere çıkartılan borç tepkileri de beraberinde getirdi. Evlerinin tapularını aldıktan sonra kooperatif yönetiminden, “Borcu yok kâğıdı”  aldıklarını belirten vatandaşlar, yıllar sonra kooperatifin çıkarttığı borçtan dolayı şok olduklarını belirterek, yargıya başvuracaklarını söyledi. Kooperatif yönetimine tepki gösteren vatandaşlar, “Yaklaşık 30 Bin TL para isteniyor. Şimdi 7 yıl sonra bu borç nereden çıktı?”  diye sordu. Diğer yandan 400 üyesi olduğu ifade edilen kooperatifte 280 üyeye “Ortaklara isabet eden konutların kesin maliyet hesabı” adı altında borç yazısı gönderildi.

 Yıldırım Beyazıt Kent Kooperatifi’nde yeni bir tartışma alevlendi. 7 yıl önce evlerini ve tapularını alan üyeler, kooperatif yönetimi tarafından yıllar sonra çıkarılan borç ile şok yaşadı.

Üyelere borçları olduğuna dair kağıtların kooperatif yönetimi tarafından gönderildiğini ifade eden vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdi.

Kooperatif üyelerinden Alper Cerit, evlerinin parasını ödediklerini ve borcu yok kağıdını aldıklarını belirterek, “Bu borç nereden çıktı” diye sordu.

 Cerit, “Ben 7 yıldır Yıldırım Beyazıt Kent Kooperatifinin binalarında oturuyorum. Biz ve diğer üyeler ile bin 200 kişi ile bu kooperatif başladı. 2010 yılında kura çekildikten sonra hem tapumuzu hem de evimizi aldık. Firma yetkilileri bizlere 115 ila 120 bin TL masraf çıkartılar biz ve üyeler bu paraları ödedik. Tapularımızı alırken bizlere bundan sonra hiçbir şekilde para talep edilmeyeceğine dair bizlere belgeler verildi. Bu geçen 7 yıl boyunca bizim üyeliğimizin devam ettiğini yönünde ve bu süreçte de her hangi bir toplantıya çağrılmadık. İstenen bu para 400 üye için sürpriz oldu.” dedi.

Bir diğer kooperatif üyesi Şeref Ceylan da o dönem kooperatif Başkanı olan Mustafa Akay tarafından bundan sonraki süreçte herhangi bir ücret talep edilmeyeceği yönünde kendilerine bilgi verildiğini ifade ederek, şimdi ise üyelerden 30 Bin TL para talep edildiğini belirterek, ortaya çıkan tabloya isyan etti.

Ceylan, şunları söyledi, “O  dönemin Başkanı Mustafa Akay, 2010’da bizlere evlerimizi alırken bundan sonra sizlerden her hangi bir ücret almayacağına ve ilişki kesilmeye  dair evrak vermişti. Bu insanların iyi niyetini kullanarak bugünleri planladıklarını o zamandan ilişkimizin kesilmediğini, şimdi ise bize  ulaşan tebligat da ise yaklaşık 30 bin TL’lik para istiyorlar. Yoksa kesin olarak kooperatif üyeliğinden çıkarılacağımızı beyan ediyorlar. Ben ve diğer üyeler bu paraları bir daha ödeyemezler. Haklarımızı kanuni yönden arayacağız.”dedi.

400 üyenin yer aldığı kooperatifte borç yazısı gönderilen vatandaşlar, ortada haksızlığın olduğunu belirterek,  haklarını yargıda arayacaklarını söyledi.

 KOOPERATİF YÖNETİMİ 280 ÜYEYE TEBLİGAT GÖNDERDİ

 Diğer yandan 400 üyesi olduğu ifade edilen kooperatifte 280 üyeye “Ortaklara isabet eden konutların kesin maliyet hesabı” adı altında borç yazısı gönderildi.

Kooperatif ana sözleşmesinin 61 ve 63. Maddeleri gereğince yönetim kurulunca oluşturulan 3 kişilik teknik heyetçe hazırlanan konutların kesin maliyeti bedelleri sonuçlandırılarak kooperatif başkanlığına teslim edilmiştir. Tarafınıza isabet eden konutun kesin maliyeti tabloda görüldüğü şekildedir. Ortaklar tebliğ tarihinden 15 gün içinde noter aracılığıyla itiraz edebilirler” ifadeleri de yer aldı.

İŞTE ÜYELERDEN TALEP EDİLEN “BORÇ” MİKTARI

Üyelere gönderilen borç miktarı kısmında ise şu ifadeler yer aldı:

GENEL Giderlere Katılım payı: 4.358.30

Kooperatif ana sözleşmesinin değişik 61. Maddesine göre ödemeniz gereken yüzde 10 tutar: 22.855.57. Toplam borç, 27.213.77

Haber: Cafer ZENGİN