Yıl olmuş 2022! Yer Hacılar, Sakarçiftliği! Samanda, ağaçta bir çile hikayesi!

Kayseri'nin, Hacılar İlçesine bağlı Sakar Çiftliğinde vatandaşların başı hırsızlar nedeniyle dertte. Kablo hırsızları yüzünden mağdur olan vatandaşlar, uzun süredir mağduriyetleri çözülemeyince büyük sıkıntı yaşıyor. Mahallede online sınava girmek zorunda olanlar ise internete girebilmek için ya ağaca ya çatıya ya da saman balyalarına çıkıyor. İşte yıl olmuş 2022 dedirten bir internet çilesi...

Yıl olmuş 2022! Yer Hacılar, Sakarçiftliği! Samanda, ağaçta bir çile hikayesi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Hacılar İlçesine bağlı Sakarçiftliği Mahallesi'nde vatandaşların başı hırsızlar nedeniyle dertte. Kayseri kent merkezine 14 km uzaklıktaki, yaklaşık 200 haneli mahallede kablo hırsızları yüzünden mağdur olan vatandaşlar, uzun süredir mağduriyetleri çözülemeyince telefon ve internet sıkıntısı yaşıyor. 

Günlerdir yaşanan kablo hırsızlığı sonrası mağduriyetlerini yetkililere iletmeye çalışan vatandaşlar, sorunun çözülmemesine tepki gösterdi. Yaşanan bu sorun online sınava girecek olan öğrencileri de mağdur etti.

Hırsızlık olayı ve sonrasında oluşan internet sıkıntısı nedeniyle mağdur olan isimlerden Ömer Dede, yaşadıklarına isyan etti.
İnternet sıkıntısı yüzünden Açıköğretim sınavlarında zor günler yaşadıklarını kaydeden Dede, cep telefonundan sağladığı interneti ile sınavlara girmeye çalıştığını, ancak cep telefonlarının da her yerde çekmediğini, bazı sınavlarının yarım kaldığını, belirterek, yetkililere seslendi. 

Saman balyalarına, ağaçlara çıkarak online sınavlara girmeye çalıştığını kaydeden Dede, “Köyde internet yok. Kablo hırsızları yüzünden günlerdir mağduruz. Sorunu iletmemize rağmen bir türlü çözüme kavuşmadı. Şu sıralar Açıköğretim sınavlarım var ve ben bu sınavlara online girmek için akla karayı seçiyorum. Telefondan girmeye çalışıyorum. Telefonun internetini bilgisayara aktarmaya çalışıyorum. O da ne yazık ki her yerde çekmiyor. Yüksek yerlere çıkmak gerekiyor. Ya ağaca çıkıyoruz ya çatılara ya da 12 metre yükseklikteki saman balyalarına çıkarak, çekmesini sağlıyorum. Bu şekilde sınava giriyorum. Bazen tam çekmiyor, internette kesintiler de oluyor ve haliyle sınavlar yarıda kalıyor. Yağmur altında, karda, kışta, soğukta sınava giriyorum. Artık bu çilemizin son bulmasını istiyorum. Yetkililere bildirmemize rağmen, sorun günlerdir çözülmedi. Sorunun biran önce çözüme kavuşmasını istiyoruz. Bu yöndeki mağduriyetlerimiz giderilsin. Yüzlerce insan bu sorunu yaşıyor” dedi.

Hırsızlara da seslenen Ömer Dede, "Meşhur hırsızlar, gelin ihtiyacınızı biz karşılayalım da iletişimimizi kesmeyin. Gelin her türlü ihtiyacınızı biz karşılayalım,ama bizim internetimizi kesmeyin, kablomuzu çalmayın" ifadelerini kullandı.