Levent ÇİL

CHP'NİN DURUMU

Levent ÇİL

31 Mart seçimlerine kısa süre kaldı. Adaylarını açıklayan Cumhur ittifakında tartışmalar devam ediyor. Seçime kadar özellikle MHP tabanının tepkilerini konuştuk konuşuyoruz. Belki bir süre daha konuşacağız. Seçime kadar bu tartışmalar devam eder mi? bilemiyoruz ama Kayseri siyasi anlamda yeni ve sürpriz gelişmelerde yaşıyor.

Son olarak CHP’de yaşanan sürpriz gelişme. Bir anda ve durduk yere nur topu gibi bir tartışma konumuz oldu. Önce il yönetiminden bazı isimler istifa etti. Ardından avukat Halil İbrahim Yolcu çıktı ve “Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu bana yeni bir yönetim listesi yapmamı söyledi” diyerek bomba gibi bir açıklama yaptı.

Yönetimden istifaların arkasından bu açıklamanın yapılması her iki olay arasında ilişki var algısının oluşmasına neden oldu ama istifa eden isimler durumun öyle olmadığını özellikle vurguladı. Bu isimlerden bir olan Recep Akın ile yaptığımız görüşmede sayın Akın, “Bizim istifamızla bu durum arasında bir ilişki yoktur. Yeni liste çalışması benim haberimin olmadığı bir gelişme. Biz istifa gerekçelerimizi kamuoyu ile paylaştık” dedi.

Bu konu Pazartesi günü 38 Kent Tv’de konuşulurken  telefonla bağlanan CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık, hem liste konusuna hem de Pınarbaşı ilçesinde ki aday çalışmalarına değindi. Pınarbaşı meselesinin İyi Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında soğukluğa, hatta kırgınlığa sebep olacağını söyleyebilirim. Bu konu ile ilgili önümüzde ki günlerde değerlendirme yaparız. Ama telefonda özellikle sayın Halil İbrahim Yolcu’nun açıklamalarına verdiği cevaplar CHP içerisinde yepyeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Sayın Arık, Yolcu’nun iddialarının asılsız ve gerçeği yansıtmadığını belirttiği açıklamasında ağır cümlelerde kullandı. Avukat Halil İbrahim Yolcu’nun CHP Genel Başkanının davalarına bakmadığını genel merkezinde hukukçusu olmadığını söyledi. Anlayacağınız, sayın Yolcu’nun açıklamalarının “yok hükmünde” olduğunu ileri sürdü.

Ardından CHP Genel Başkanı ile görüştüğünü ve kendisine görev verildiğini söyledi. Sayın Yolcu’nun hem 38 Kent Tv haber merkezine, hem de telefonla yaptığı bağlantıda söyledikleri yepyeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Veya var olan bir tartışma yepyeni bir boyut kazandı. Koskoca iki adam var ortada. Biri milletvekili diğeri sayın Kılıçdaroğlu’nun avukatı.

Her iki ismi de partililer yakından tanıyorlar.

Adayların belirleneceği, yerel seçimlerin yapılacağı bir süreçte ilginç bir tartışma yaşanıyor CHP’de. Ortada bir yanlışlık var. Bu yanlışlıktan kaynaklanan tartışma da var. Taraflardan biri ya doğru söylemiyor veya olayı yanlış aksettiriyor.

Lakin, tüm bu gelişmelere karşılık parti genel merkezinin bu olaylar karşısında sessiz kalması düşündürücü. Bu tartışmaların CHP’ye ne kazandıracağını bilmem ama seçim öncesi iyi olacağını düşünmüyorum.

Bugün, partinin karar organının toplantısı var. MYK üyeleri toplanıp eğer bir görevden alma varsa karar verecekler.

CHP’nin durumuna gelince. Hep yanlış zamanda yanlış tartışmaların içinde olan bir parti olma özelliğini maalesef bir kez daha orta koymuştur. Oysa konuşulacak o kadar konuları var ki.

İttifak adaylarının nasıl belirleneceği gibi…

31 Mart seçimlerinde nasıl bir strateji uygulayacakları gibi…

Hangi projelerle seçmenin karşısına çıkacakları gibi…

Sandık görevlilerinin listelerinin oluşturulması gibi…

Halkla nasıl bütünleşecekleri gibi…

Yazarın Diğer Yazıları