Yazar Emrah Bekçi, Seyyid Burhaneddin Hazretlerini kaleme aldı

Yönetmen- Yazar Emrah Bekçi Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin Hocasi Seyyid Burhaneddin Mukakkı ı Tirmizi isimli kitabının çıktığını belirterek 777 sene sonra akademik seviyede bir kitap hazırladık. Bu Kayseri'nin önemli eksikliğiydi' dedi.

Yazar Emrah Bekçi, Seyyid Burhaneddin Hazretlerini kaleme aldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yönetmen- Yazar Emrah Bekçi Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Hocasi Seyyid Burhaneddin Mukakkı ı Tirmizi isimli kitabının çıktığını belirterek; 777 sene sonra akademik seviyede bir kitap hazırladık. Bu Kayseri’nin önemli eksikliğiydi’ dedi.
Kayseri Olay Gazetesini ziyaret eden Yönetmen- Yazar Emrah Bekçi Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Hocasi Seyyid Burhaneddin Mukakkı ı Tirmizi isimli kitabı ile ilgili bilgi verdi. Bekçi Seyyid Burhaneddin Hazretleri ile ilgili olarak 777 sene sonra Akademik seviyede bir kitap hazırladığını belirterek; Kayserimizin büyük bir eksikliğiydi derli toplu bilgilerin toplandığı bir kitap oldu. Genelde bu ulema kesim dini ve inanç kültürü üzerine tanınırlar ama şahsi konuları üzerinde çok tanınmazlar az bir bilgi vardır bu konuda. Nerede doğmuştur? Ne yapmıştır hangi tedrisattan geçmiştir? Hocaları kimdir? Bu hususlarda az bilgiler vardır. İşte Mevlana Celaleddin-i Rumi gibi bir dehanın hocası olan bir kişi Kayseri’de yatıyor ve ben araştırmalarım esnasında çok az bilgiye ulaştım, bu bilgilerin de bir bütün halinde olmadığına kanaat getirdikten sonra bunları bir vatan evladının toplayıp bir bütün haline getirmesi ve konuyu kamuoyuna, ülkemize arz etmesi lazım. Bundan iki sene önce Valiliğimiz kanalıyla 775 sene sonra ilk defa Seyyid Burhaneddin Hazretlerini konferans şeklinde anlatmıştık. Şimdi aradan iki sene geçtikten sonra 777 sene sonra kendisini bir bütün halinde anlatan kitapla vücuda getirmiş olduk’ ifadelerini kullandı. Yönetmen- Yazar Emrah Bekçi yazılan kitapların geleceğe yollanan mumyalara benzeterek sözlerini şöyle tamamladı;  ’Cemil Meriç’in söylediği gibi: ‘ Kitap istikbale yollanan mektup, smokin giyen heyecan, mumyalanan tefekkürdür’der. Biz bunları mumyalayıp geleceğe doğru gönderme gayretindeyiz. İnşAllah atide de bir gence olsun göndeririz. Üç bölüm var Seyid Burhaneddin Hazretlerinin doğumu, hayatı yaşayışı, Mevlana’ya tesiri , Mevlananın oğlu Sultan Veled akabinde o zaman ki 13. Asırda Kayseri’de Valilik yapan Saip Şemsettin İsvahani, Mevlanayı semaya davet eden Şeyh Selahattin Zerkop ve Mevlana’nın üzerindeki tesirleri ve Seyyid Burhaneddin Hazretlerinin bir eseri var ama baskısı yok. Maariften alıntılarla birlikte işin sanatsal boyutu da olsun diyerek kendi yazdığım bir tiyatro senaryosunu ekledim’  
Haber/ Foto: Güler Ruhsar AKTAŞ-Ramazan DANACI