'Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık' diyen AK Partili Eski vekil: Cengiz Han soyundan geliyorum

'Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık' diyen AK Partili Eski vekil:  Cengiz Han soyundan geliyorum
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’ye yönelik yaptığı sert eleştirilerle dikkat çeken AK Parti Kayseri eski Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, son olarak “Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık. Vatanlarına dönsünler” çıkışı ile dikkat çekti. Bakır, kendisine ve aile soyuna yönelik bazı çevrelerin yaptığı açıklamalara da tepki göstererek, Cengiz Han soyundan gelen Geray ailesini, ülkesini terör örgütleri istila etmişken savaşmayıp Türkiye’ye kaçan Suriyelilerle aynı kefeye koymak bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır” dedi.

İstanbul Bakırköy'de 3 kişilik bir aile, siyanürle hayatına son vermesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Parti Kayseri eski Milletvekili Pelin Güdeş Bakır,  "Bu sabah Bakırköy’de 3 kişilik aile hayatına son verdi. Evde yapılan incelemede siyanüre rastlandı. Bu son 10 günde yaşanan 3.cü toplu intihar vakası. Milletimiz ölüyor. Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık.Vatanlarına dönsünler. Hiçbirine vatandaşlık verilmesin!" ifadelerini kullandı.

METİNER VE KÜÇÜK’TEN BAKIR’A TEPKİ

Bakır’ın bu ifadeleri AK Parti içerisinde tepkilere neden oldu. AK Partili Mehmet Metiner, katıldığı bir programda  “Bu faşist ağza bak” diyerek, Pelin Gündeş Bakır’a tepki gösterdi. Bakır’ın geçmişte AK Partiden vekil olmasını da eleştiren Metiner, “Peki ben soruyorum, Reis’ime de soruyorum, genel merkezime de, bu insanları kim milletvekili yapıyor” dedi. Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük de aynı programda Bakır’ın sözleri için, “Kabul etmek mümkün değil, bu hanımefendinin rehabilitasyondan geçmesi gerek” ifadelerini kullandı.

“GERAY AİLESİ ÖZ BE ÖZ TÜRKTÜR”

Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından bazı AK Parti’ye yakın gazete yazarları da Bakır’ı hedef aldı ve aile soyuna yönelik de bazı ifadeler kullandı. Aile soyuna yönelik yapılan eleştirilere  cevap veren Bakır, Suriyelilerle bir tutulmasına yine sosyal medya hesabından tepki göstererek,   şunları yazdı, “Kırım Hanlığını 1441’den 1783’e dek yöneten ve Cengiz Han soyundan gelen Geray ailesini, ülkesini terör örgütleri istila etmişken savaşmayıp Türkiye’ye kaçan Suriyelilerle aynı kefeye koymak bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Doğrudur. Annemin babası Kırım Hanlarının soyundan gelmektedir. Kırım kaybedilince aile önce Bulgaristan’a sonra İstanbul’a yerleştirilmiştir. İlk olarak Geray ailesi hakkında kamuoyunu bilgilendirmek isterim. Geray ailesi öz be öz Türktür. Osmanlı geleneğine göre Geray Hanlar, protokolde Osmanlı Sultanının ardından ikinci sırada gelirdi. Eğer Roma ve Bizans üç önemli imparatorluk değerinin ikisini temsil ediyorsa, üçüncüsü Cengiz Han soyudur. Eğer Osmanlı büyüdüyse bunda Cengiz soylu Geray’ların etkisi büyüktür. Osmanlı Devletinin, Kırım Hanları ile yaptıkları Antlaşmada Hanedan-ı Ali Osman’da Osmanlı Devletini yönetecek kimse kalmazsa Devlet-i Ali Osmaniyeyi Cengiz soyundan gelen Kırım Geray Hanedanından biri yönetecekti.Osmanlı’nın Geray Hanedanına güveni, ilişkisi bu kadar derindi. Twitter’da bazı yalan yanlış iddialar yazan kişilere de cevap vermek isterim. Ailemizde hem baba hem anne tarafımda sonradan Müslüman olmuş, dönme, devşirme tek bir kişi dahi yoktur. Baba tarafımdan 1700’lere kadar giden soyağacımı rahmetli Şaban Özkaramete Amca bana teslim etti. Ailemizdeki soyağacına göre baba tarafımdan dip dedem Belgrad Muhafızı Alaaddin Paşa’dır. Alaeddin Paşa Kayseri Serdarı olup, Bağdat ve Diyarbakır valiliklerinde de bulunmuştur. Kaynak: 1-Miratı Kayseri-Ahmed Nazif Efendi 2-Erciyes Kayserisi Tarihi-Kemaleddin Karamete (1934) Kaynak 3: Ahmet EMin Güven’in Erciyes Üniversitesince yayınlanan   Kayseri’de Yazma Mecmualar isimli eseri. Yayın Tarihi: 2000 Erciyes ünüversitesi yayınları. No. 125 Yukarıda belirttiğim kaynaklara göre dip dedem Belgrad Muhafızı Alaadin Paşa’nın mensup olduğu Karamehmedağazade ailesi, Kayseri’ye Selçuklularla gelen derviş gazilerdir. Kayseri’de Umuriye Medresesini kurmuşlardır. Kayseri’nin yerlisi belli başlı elli-altmış aile ile akrabalık bağlarımız bulunmaktadır. Bu ailelerin hepsi halen başta İstanbul olmak üzere Ankara, Kayseri ve İzmir’de yaşamaktalar. Babamın dedesi ise Gündeş Türkmen Boyuna mensuptur. Ailemiz bu nedenle Gündeş soyadını almıştır. Gündeş Türkmenlerinin kendi sancak ve askeri güçleri vardı.2.Viyana Kuşatmasında geri çekilme emrine uymayınca Haçlı orduları tarafından erkeklerin tamamı şehid edilmiştir”

Haber: Cafer ZENGİN