ATAŞ: SURİYELİLER'DEN KAYNAKLI İŞSİZLİK HALKI PERİŞAN ETMİŞTİR

ATAŞ: SURİYELİLER'DEN KAYNAKLI İŞSİZLİK HALKI PERİŞAN ETMİŞTİR
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Suriyeliler sorununu gündeme getirmeye devam ediyor. Bazı illerde artan Suriyeli nüfusuna dikkat çeken ve bu konuda Kilis örneği veren Ataş, “Kilis 90 bin nüfusuyla 132 bin Suriyeliye bakmakta, bu nedenle kiralık ev, çalışacak iş dahi bulunmamaktadır. Biriken bu borç ve Suriyelilerin varlığından kaynaklı işsizlik Kilis halkını perişan etmiştir, boşanma oranları artmıştır” dedi.

 İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ülke sorunlarına dikkat çekmeye devam ediyor. Ekonomik sıkıntılardan sağlığa, işsizlikten eğitime farklı konularda yaşanan sorunları gündeme getiren ve önlem alınması için AKP hükümeti uyaran Ataş, Suriyeliler konusunda yaşanan olumsuzlukları da gündeme taşıdı. 

"İŞSİZLİK HALKI PERİŞAN ETMİŞTİR"

 Suriyelilerin ülkemiz için önemli bir problem olduğunu anlatan Ataş, bazı illerde önemli sorunların yaşanmaya başladığını söyledi. Milletvekili Dursun Ataş,  “Biriken bu borç ve Suriyelilerin varlığından kaynaklı işsizlik Kilis halkını perişan etmiştir” diyen Ataş, Kilis örneği verdi.  Meclis’te bu önemli sorunu gündeme getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Ataş, “Kilis 90 bin nüfusuyla 132 bin Suriyeliye bakmakta, bu nedenle kiralık ev, çalışacak iş dahi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

“HALK GÖÇ ETMEYE MAHKUM EDİLMİŞTİR”

Bu konuda iktidarı uyaran Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı, “Suriye’den atılan roketlerden dolayı Kilis’te ilan edilen mücbir sebep altı ay önce sona ermiştir. Halkın biriken BAĞ-KUR, SGK ve vergi borçları silinmeyip 24 taksite bölünerek ödenmeye başlanmıştır. Kilis 90 bin nüfusuyla 132 bin Suriyeliye bakmakta, bu nedenle kiralık ev, çalışacak iş dahi bulunmamaktadır. Biriken bu borç ve Suriyelilerin varlığından kaynaklı işsizlik Kilis halkını perişan etmiştir. Mevcut Suma fabrikasının özelleşmesiyle bağcılık sektörü, Öncüpınar Sınır Kapısı’nın kapatılmasıyla da ticaret bitmiştir. Suriyelilerle karma eğitim nedeniyle eğitimde son sıralara gerileyen Kilis, boşanma oranında da Türkiye ortalamasının çok çok üzerindedir. Son iki yılda ticaret odasına kayıt yaptıran şirketlerin yüzde 80’i Suriyelilere aittir. Kısaca, Kilis ili gözden çıkarılmış, halk göç etmeye mahkûm edilmiştir. Artık AKP Hükümetinin, Kilis’i yok saymayı bırakıp acilen Kilis’in sorunlarına müdahale etmesi gerekmektedir.” KB