Rektör çalış: BAŞARIYLA TAMAMLANAN İLK CORONAVİRÜS AŞISI...

Rektör çalış: BAŞARIYLA TAMAMLANAN İLK CORONAVİRÜS AŞISI...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın video konferans ile görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a müjdelediği Erciyes Üniversitesi bünyesinde Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin Coronavirüs aşı çalışmasında insan çalışması safhasını müjdelemesinin ardından Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da açıklama yaptı.

Prof. Dr. Çalış, “başarıyla tamamlanan ilk aşı” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde müjde vererek, "Bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle Covid-19 ile ilgili Türkiye'de 13 aşı çalışmasının yapıldığını biliyorsunuz. Bu aşılardan bir tanesi de Erciyes Üniversitesi ve Bakanlığımız tarafından desteklenen Aykut Özdarendeli hocamızın aylardır üzerinde çalıştığı bir aşının dün hayvan çalışması başarıyla tamamlandı. Preklinik çalışması bu şekilde bitmiş oldu. İnsan çalışması safhasına gelmiş olduğunu müjdelemek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da şu açıklamayı yaptı:

“Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen Erciyes Üniversitemiz tarafından geliştirilen covid-19 aşımızın transjenik hayvan çalışması da başarıyla tamamlanan ilk aşı olmuştur. İnsan denemeleri safhasıda Erciyes Üniversitemizde yapılması planlanmaktadır hayırlı olsun.”