'Reklamda kamu kaynaklarını kullanıyorlar'

Olay Türk TV ekranlarında konuşan İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, dikkat çeken iddialarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Reklamda kamu kaynaklarını kullanıyorlar'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Seçimin kalbi Olay Türk TV ekranlarında atmaya devam ediyor. “Seçim Özel Yüz Yüze” programına katılan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Gazeteciler Osman Çiftci ile Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı. Yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Ataş’ın iddiaları dikkat çekti. 

'Şu anki belediye başkanlarından bu parayı verecek biri var mı?'

Son günlerin en çok konuşulan konularının başında gelen seçim için başkanların yer aldığı billboardlar, afişlerle ilgili konuşan Ataş, AK Parti’nin reklamda kamu kaynaklarını kullandığını söyledi. Bir hesap yaptıklarını söyleyen Ataş, “Billboardlar ve alınlar bir buçuk milyarı geçiyor. Diyelim ki yanlış hesaplıyorum. Siz hesaplayın. Bir milyar olsun. Yüz milyon olsun. Yani bu parayı verecek biri var mı? Belediye başkanı olarak ve şu anki belediye başkanlarından bu parayı verecek biri var mı? Varsa ben şunu da söyledim. Bu belediye başkanları kullandıkları yerleri iyi kötü çektiriyorum hafta hafta. Elimde duruyor şimdi. Ve ‘yok biz o kadar yapmadık şu kadar yaptık’ derlerse onları da çıkarıp hafta hafta orada gösterebilirim. Bunlar kendi bütçeleriyle, kendi paralarıyla yaptırdıklarına dair bir tane fatura göstersinler. Yani bu devasa paralar.” dedi.

Geçtiğimiz seçimi de hatırlatan Ataş, yapılan ihalelerin altını çizdi. Ataş, “Bunu çok önce belki de altı ay önce, belki sekiz ay önceki seçimlerde de söylemiştim. Yaklaşık 350 milyona ihale veriyorsunuz. Ondan sonra bu elli milyon niye yüksek çıktı? Niye yüksek verildi diye kimse sorgulamıyor. İşte o 50 milyon  burada kullanılıyor. İşte beş sene boyunca sizin verdiğiniz reklam hizmetleriydi, ulaşım hizmetleriydi, bilmem neydi. İşte bunlar burada kullanılıyor.” ifadelerini kullandı.

'Bu kadar harcayan hoyratça bir partiye rastlamadım'

Devletten en büyük payın en çok oyu aldığı için AK Parti’ye aktarıldığını söyleyen Ataş, “Benim en çok isyan ettiğim şu. Ya dürüst olun, imanlı olun, samimi olun, vicdanlı olun. Yani seçim kazanılır, kaybedilir. Ama dimdik durulabilir. Biraz önce dedim ki nefrete dönüşmüş. insanlar açken kendi parandan harcıyorsam o bile bu kadar fazla da günah, israf. bu kadar bu kadar kullanan, hoyratça bir partiye rastlamadım.” diye konuştu.