Başkan Çelik, yeniden adaylığı ile ilgili konuştu: Rahatım ya!

Başkan Çelik, yeniden adaylığı ile ilgili konuştu: Rahatım ya!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 38 Kent TV’de katıldığı Kent Meydanı programında yeniden adaylığı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Çelik,  “Zamanı gelince Genel Merkez açıklar. Kimle devam edeceğine karar verir. Rahatım ya. Kısmete inanan birisi olduktan sonra sıkıntı olmaz” dedi. Programda kamuoyunda konuşulan “istifa” dedikodusuna da yanıt veren Çelik, “Öyle bir şey yok, günahlarımız azalıyor bu gıybetlerden” diye konuştu. Başkan Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile aralarında bir sorunun olup olmadığına da yanıt verdi ve “Aramızdaki uyumu çekemiyorlar, uyduruyorlar”  şeklinde konuştu. Diğer yandan Çelik, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un, Büyükşehir’e aday gösterileceği iddiaları ile ilgili olarak da, “Seçim sath-ı mailine girildiği zaman herkes aday olabilir” ifadelerini kullandı.

 

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 38 Kent TV’de Kent Meydanı programında konuştu. 38 Kent TV’de Gazeteciler, Osman Çiftci ve Cafer Zengin’in sorularını yanıtlayan Çelik, MHP Kayseri Milletvekili baki Ersoy’un aday olarak gösterileceği yönündeki iddialarla ilgili olarak, “Baki Bey’in hakkıdır, girer aday olur, yarışır” dedi.

MHP’DE BAKİ ERSOY BÜYÜKŞEHİR’E ADAY OLACAK İDDİASI

Çelik, “Bu, ittifak görüşmelerinin olduğu dönemde hiç söylenmemiş ya da çevrede oluşturulan lafları söylenmiş gibi ortaya atmak. Seçim sath-ı mailine girildiği zaman herkes aday olabilir. Herkes kendini gösterebilir. Kimi halk başkan olarak görmek isterse, seçer ve aday eder. Bu Baki Ersoy da olur, Mustafa Çelik de olur fark etmez. Yasalarda aday olma şartını sağlayan herkesin hakkıdır. Baki Bey’in de hakkıdır, girer aday olur yarışa, devam eder” diye konuştu.

“İSTİFA” DEDİKODUSUNA YANIT VERDİ

Programda kamuoyunda konuşulan “istifa” dedikodusuna da yanıt veren Çelik, “Öyle mi olmuş? Böyle söylentiler bize yarıyor, günahlarımız azalıyor bu gıybetlerden. Böyle bir şey yok, aslı da yok.” dedi.

YENİDEN ADAYLIĞI İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMA

Yeniden adaylığı ile ilgili olarak da açıklama yapan Çelik, “Rahatım ya” ifadesini kullanarak, “Genel merkez çalışmalarımızı yakından takip ediyor. Onlarda bir rapor kendi içinde tutuyor. Seçim takvimi belli, Mart 2019’da yapılacak seçimleri geriye doğru gidin anayasal süreçler belli. Zamanı gelince Genel Merkez açıklar. Kimle devam edeceğine karar verir. Rahatım ya. Kısmete inanan birisi olduktan sonra sıkıntı olmaz” şeklinde konuştu.

Çelik, hem kendisinin hem de genel merkezin anketler yaptığını, sonuçlarında “iyi çıktığını” ifade etti, ancak anket sonuçları ile ilgili rakamsal bilgi vermedi.

“ARAMIZDAKİ UYUMU ÇEKEMİYORLAR, UYDURUYORLAR”

Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile aralarında bir sorunun olup olmadığına da yanıt verdi. Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Hiçbir sıkıntımız yok. Daha önceki gün beraberdik. Ne Memduh abi ile ne Ahmet Çolakbayrakdar ile ne Palancıoğlu ile ya da başka bir belediye başkanıyla hiçbir sıkıntımız yok. Bu aramızdaki uyumu da çekemiyorlar daha doğrusu dışarıdakiler onlar birazda uyduruyorlar. Ne bizim arkadaşların ne de başkasının etrafında böyle kitleler yok. Dışarıdakiler böyle şeyler uyduruyorlar. Daha önceki gün Memduh abiyle Kayserispor’un maçına gittik, beraber o güzelliği beraber yaşayalım diye. Sıkıntımız yok, kol kolayız.”  Haber: Cafer ZENGİN