POZİTİF VAKA BİLMECESİ! ARAÇLA BIRAKILIYOR MU, BIRAKILMIYOR MU?

POZİTİF VAKA BİLMECESİ! ARAÇLA BIRAKILIYOR MU, BIRAKILMIYOR MU?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk önce “Testi pozitif çıkan kişileri evine araçla bırakıyoruz” açıklaması yaptı. Koca, bu açıklamasının ardından bu kez de “Bunun başarıldığı iller var. İstenilen düzeyde başarı olmayan illerde de hedef budur.” açıklamasıyla akıllarda soru işaretleri bıraktı. Peki, Kayseri’de durum ne? Haber merkezimize bu konuda bir çok şikayet geliyor. Vatandaşlar bu konuda dert yanarken Bakanın iki farklı açıklaması dikkat çekti. Kayseri, araçla bırakılmanın başarıyla uygulandığı iller arasında mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Testi pozitif çıkan kişileri evine araçla bırakıyoruz. Temaslıların taramasını 15 saat içinde yapıyoruz. İzole edilen taşıyıcıyı arıyor, semptom gelişmişse 112 Acille hastaneye getiriyoruz. Bu sistem tüm illerde uygulanıyor. Dünyada böyle bir uygulama söz konusu değil” ifadelerini kullanmıştı.

“BUNUN BAŞARILDIĞI İLLER VAR, BAŞARI OLMAYAN İLLER VAR”

Bakan Koca, bugün de “Sağlık kuruluşuna gelen vatandaşımızın testi pozitif çıkmış ve hastanede yatmak yerine evde izole edilmesi gerekiyorsa, kendisinin evine araçla bırakılmasını son derece önemsiyoruz. Bunun başarıldığı iller var. İstenilen düzeyde başarı olmayan illerde de hedef budur.