Özer: Vatandaşa gelince elektriği kesiyorlar, ama AKP'li Başkanın tuzu kuru!

CHP İl Başkanı Ümit Özer'den şok iddia: Vatandaşa gelince elektriği kesiyorlar, ama AKP'li Başkanın tuzu kuru. Ağaya her şey beleş ampul parası da ödemiyorlar?

Özer: Vatandaşa gelince elektriği kesiyorlar, ama AKP'li Başkanın tuzu kuru!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, vatandaşın 70 liralık elektrik borcu için elektriği kesilirken, Adalet ve Kalkınma Partisi Sarıoğlan İlçe Başkanı Ahmet Cerit’in aylardır ödemediği ve 1.633 lirayı bulan borcuna rağmen elektriğinin kesilmediğini öne sürdü. Ahmet Cerit’in annesi adına düzenlenen faturayı paylaşan Özer, “Vatandaş gırtlağına kadar borç içinde ama AKP iktidarının umurunda değil. Çünkü onların tuzu kuru. Üç kuruş için vatandaşın elektriğini kesen şirket AKP Sarıoğlan İlçe Başkanının 1.633 liralık borcu için hiçbir işlem yapmıyor. Anlaşılan ağaya her şey beleş ampul parası da ödemiyorlar” diye konuştu. 

"ŞİRKET ÜÇ KURUŞ İÇİN VATANDAŞIN ELEKTİRİĞİNİ KESİYOR AMA..."
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Sarıoğlan’da 70 liralık borcu için vatandaşların elektriğinin kesildiğini ancak AKP Sarıoğlan İlçe Başkanı Ahmet Cerit’in bu uygulamadan muaf olduğunu savundu. “AKP Türk siyasi tarihine yolsuzluklar, usulsüzlükler ve adam kayırmalarla kazıldı” diyen Özer, iddia ettiği faturayı da basınla paylaştı. Özer, şöyle konuştu: “Ashaptan biri bir gece Hazreti Ömer’in ziyaretine gelir. Selam verir. Selamı alınmaz. Oturur. Hazreti Ömer işiyle meşgul. Sahabe bekler. Hazreti Ömer çalışır. İş biter. Hazreti Ömer mumu söndürür. Bir başka mumu yakar. O anda ziyaretine gelen kişinin selamını alır. Konuşmaya başlar. Sahabe sorar: ‘Ya Ömer, niçin hemen selamımı almadın ve niçin bir mumu söndürüp diğer mumu yaktın ve ondan sonra benle konuşmaya başladın?’ Hazreti Ömer, ’Evvelki mum devletin hazinesinden alınmıştı. O yanarken özel işlerimle meşgul olsaydım Allah indinde mesul olurdum. Seninle devlet işi konuşmayacağımız için kendi cebimden almış olduğum mumu yaktım, ondan sonra seninle meşgul olmaya başladım’ der.  Evet, AKP’lilerin iktidar olurken en çok dile getirdikleri kıssa bu… Hazreti Ömer’in adaletini anlatarak iktidar oldular ama iktidar olunca ne devletin mumu kaldı, ne hak, ne hukuk, ne vicdan ne de utanma… Sarıoğlan ilçemizden bir vatandaşımız arayarak kendilerinin 70 liralık elektrik borcu için elektriklerinin kesildiğini, sonrasında da açma kapama bedeli olarak kendilerinden 20 lira alındığın ancak annesiyle yaşayan AKP Sarıoğlan İlçe Başkanı Ahmet Cerit’in 1633 liralık borcuna rağmen elektriğinin kesilmediğini söyledi. Bu kadar da olmaz demedik çünkü AKP iktidarında her türlü yolsuzluk, usulsüzlük, torpil, haksızlık, hukuksuzluk mubah… Elbette AKP’den pandemi nedeniyle zorda olan vatandaşların dertlerine derman olmasını beklemiyoruz. Onlar su akarken testiyi doldurmanın derdindeler.  Vatandaş gırtlağına kadar borç içinde ama AKP iktidarının umurunda değil. Çünkü onların tuzu kuru. Üç kuruş için vatandaşın elektriğini kesen şirket AKP Sarıoğlan İlçe Başkanının 1.633 liralık borcu için hiçbir işlem yapmıyor. Anlaşılan ağaya her şey beleş ampul parası da ödemiyorlar. Ama AKP’liler de çok iyi biliyor ki ilk seçimlerde vatandaş AKP’nin ampulünü bir daha yanmamak üzere söndürecek ve Türkiye yalancı aydınlıktan gerçek aydınlığa kavuşacak”