Özer: 7 ayda 207 kadın öldürüldü! Önlem almayanlar da failler kadar suçlu!

CHP İl Başkanı Ümit Özer, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerini hatırlatarak, 'Ülkedeki bir başka acıdır, yangındır kadın cinayetleri. Ey hükümet edenler, 7 ayda 207 kadın öldürüldü. sesleniyoruz yasaları etkin uygulamayanlar, bu yangını görmezden gelenler, haksızlık karşısında susanlar da failler kadar suçlu. Bu işin vebali var' dedi.

Özer: 7 ayda 207 kadın öldürüldü! Önlem almayanlar da failler kadar suçlu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kadın cinayetlerine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 
“Yasaları etkin uygulamayanlar da failler kadar suçlu” dedi. Özer, açıklamasında yaşanan cinayetlere ve bazı olaylara da dikkat çekerek, şunları söyledi: 
Denizli'de 33 yaşındaki Aydın A., kayınvalidesi Sultan Duran’ı tabancayla vurarak öldürdü. Aydın A.’nın 3 yaşındaki oğlu ise olay sırasında kurşunun isabet etmesi sonucu yaralandı. 
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Sude Akarsu, erkek arkadaşı olduğu iddia edilen şahsın evinde silahla vurulmuş halde bulundu. Sude'nin erkek arkadaşı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Senem Barik (38), eve gitmek için kızıyla bindiği minibüste, 1 yıl önce boşandığı İrfan Barik (46) tarafından 4 yerinden bıçaklanarak katledildi. Bursa’da, Gülfem Alay (32), eski eşi İbrahim S. (45) ile konuşmayı kabul etmediği için tabancayla vuruldu. Kurşunların başına ve karnına isabet ettiği Alay, ağır yaralandı. Ümitcan Uygun, Esra Hankulu’nu kasten öldürme suçundan tutuklandı. Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümünde de etkin soruşturma yürütmeyerek, bu şahsı serbest bırakanlar, aracı olduğu iddia edilenler, içiniz rahat mı? Rahat uyuyor musunuz? Bu cinayetler son 24 saat içinde yaşandı! Ülkedeki bir başka acıdır, yangındır kadın cinayetleri...
Ey hükümet edenler, 7 ayda 207 kadın öldürüldü. Sadece 2021 Temmuz ayında 20 kadın cinayeti, 12 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Boşuna demedik ve boşuna demiyoruz; İstanbul Sözleşmesi yaşatır diye.
Katillerin cesaret aldığı ya da cesaret bulduğu bu düzeni değiştireceğiz. Bir kez daha sesleniyoruz; yasaları etkin uygulamayanlar, bu yangını görmezden gelenler, haksızlık karşısında susanlar da failler kadar suçlu. Bu işin vebali var. Susmayacağız