Muhtar trafik aynasını koruma altına aldı! İşte nedeni...

Muhtar trafik aynasını koruma altına aldı! İşte nedeni...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’nin Germir Mahallesi’nde trafik aynasına, zarar verenler yüzünden 9’uncu kez yenilenmek zorunda kalan Muhtar Ali Kapısız, yeniden aynı sorunla karşılaşmamak için önlem aldı. Aynaya çelik telli koruma yapan Muhtar Kapısız, “Aynayı bir nebze de olsa korumak için telli çerçeve yaptırdım” dedi.

Ünlü film yapımcısı Elia Kazan'ın doğduğu yer olan Merkez Melikgazi İlçesi Germir Mahallesi 434. Sokak'ta bulunan ve kazaları önlemek, sürücülerin görüş açısını tamamlamak için konulan, daha önce zarar verildiği için 8 kez değiştirilen trafik aynası, bir süre önce yine kimliği belirsiz kişilerce kırıldı. Ayna, 9'uncu yenilendi. Aynaya zarar verenlere tepki gösteren Mahalle Muhtarı Ali Kapısız, "Bu  milli servet, kaza anında maddi zarar. Zarar verenlere sesleniyorum, hepsinden önemlisi de can kaybına sebep olursanız bunun vebalini ömür boyu çekersiniz. Sahip çıkalım koruyalım” dedi. Muhtar Kapısız, bu uyarısının ardından boş durmadı ve aynayı korumak için çözüm aradı. Çareyi çelik telde bulan Kapısız,  trafik aynasına özel marangozdan çerçeveli tel koruma yaptırdı.

“AYNAYI KORUMAK İÇİN TELLİ ÇERÇEVE YAPTIRDIM”
Muhtar Kapısız, “Şu görmüş olduğunuz adı ayna ama bir çok kötülüğü, maddi hasarı daha önellisi can kaybını önleyen bir ayna. Yaptığı iş büyük bu aynanın. İşi büyük ama anlamayan insanlar var. Bu ayna  neden buraya takılmış, bunu düşünemeyenler var. Şu anda 9’uncusunu taktırdım. Sürekli kırıyorlar. Burada kırıldığı zaman nizah oluyor, maddi hasar can kaybı oluyor, yıllar önce yaşandı can kaybı. Bunun vebalini bu insanlar nasıl çekiyor, anlamış değilim. Ben kendi kafamdan sürekli ne yaparım da bu aynanın kırılmasını önlerim düşüncesi ile sürekli bir şeyler düşündüm. Sonda bir marangoz arkadaşı çağırdım, ölçüsünü aldırdım. Eskiden evlerimizin pencerelerinde çelik teller olurdu, ben de o düşünceden hareketle buraya telli çerçeve yaptırdım. Bir nebze de olsa çözüm ürettik” diye konuştu. Diğer yandan trafik aynası, araç giriş çıkış yerlerinde, geliş ve gidiş yollarının olduğu çapraz görüş açısına sahip yerlerde sıklıkla kullanılan bombeli aynalar olarak biliniyor. Trafik aynalarının araçların kaza riskini yüksek oranda düşürdüğü belirtiliyor.

Haber/Foto: Cafer ZENGİN