Kayseri'de kaç Koronavirüs vakası var... İşte o rakam

Kayseri'de haftalık ve günlük Koronavirüs olan kişi sayısı belli oldu. Peki kaç kişi pozitif vaka... İşte 8-14 Şubat tarihlerinin ortalamasının ayrıntıları.

Kayseri'de kaç Koronavirüs vakası var... İşte o rakam
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs vaka sayısını açıkladı. Buna göre Kayseri’deki 7 günlük vaka ortalaması da gün yüzüne çıktı. Kayseri’de açıklanan verilere göre haftalık pozitif vaka sayısı 805 kişi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerdeki vaka sayısını açıkladı. Bakan Koca, "Son basın toplantımızda illerimizdeki  vaka sayısını paylaşacağımızı belirtmiştim. Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz. Yerinde karar dönemindeyiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "Bundan böyle il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalaması canlı olarak yayınlanacak" açıklaması yaptı. Koca ayrıca, pandeminin seyrine göre kısıtlamaların il il kaldırılıp yine seyre göre il il getirilebileceğini söyledi.

KAYSERİ’DE VAKA SAYISI KAÇ
Diğer yandan yandan Bakan Koca’nın açıkladığı rakamlara göre Kayseri’deki haftalık vaka tablosu da gün yüzüne çıktı. Kayseri listede her 100.000 kişi de 56,71 olarak açıklandı. 
Son TÜİK açıklamasına göre Kayseri’nin nüfusu 1.421.455 kişi. Bu rakam 100 bine bölündüğünde ortaya 14,2 rakamı çıkıyor.  Kayseri’de Covid -19 haftalık rakamı 56,71 olarak haritada belirtildi. Bu iki rakamın çarpımından elde edilen sonuç da Kayseri’deki haftalık vaka sayısını ortaya çıkarıyor. Buna göre Bakanlığın açıkladığı rakama göre Kayseri’deki haftalık pozitif vaka sayısı 805 kişi. Buna göre Kayseri’de günlük pozitif vaka sayısı ortalaması ise 115.