11. Cumhurbaşkanı Gül: 'İnşallah bunların hepsi aşılacaktır"

11. Cumhurbaşkanı Gül: 'İnşallah bunların hepsi aşılacaktır"
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Türkiye’nin ekonomik yapısının sağlam olduğunu belirterek, “Bu günlerde tabii ki sıkıntılar yaşanıyor. Karamsarlığa düşmeyin. Nasıl sıkıntılardan çıkıldı ve yeni bir dönem yaşandıysa, bu stresli ve sıkıntılı durumlar da atlatılır. Türkiye’nin temel ekonomik yapısı çok şükür sağlam. Bugün karşılaşılan şeyler üstünden gelinebilecek problemler. Reformlar vaktiyle yapılmamış olsaydı o zaman büyük sıkıntılar olabilirdi” dedi. Gül, “İnşallah bunların hepsi aşılacaktır. Siz zenginleşeceksiniz ki Türkiye zenginleşsin. Hepimizin hedefi ekonomik büyümeyi sağlamaktır. İnşallah hep beraber çalışarak bunları gerçekleştireceğiz” ifadesinde bulundu.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise yaptığı konuşmasında, “Kayseri sadece bir ticaret şehri olmaktan çıktı. Her alanda Türkiye’nin marka şehri haline geldi. Kayseri’de birlik ve beraberlik var. Kayseri’de rahmet var. İstikrarımızı hedef alan bir çok darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Darbeci hainler, karşısında milletimizin cesaretini buldu” dedi.
Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, “Kayserili sanayiciler olarak 2023 yılı hedefine ulaşmak için lojistik destek, Kayseri-Mersin arasındaki taşımacılık ücretlerinin iyileştirilmesi gerekiyor. Devletimizin yapmış olduğu bazı alacakların yeniden yapılandırılması sanayicilerimiz açısından olumlu olmuştur.
15 Temmuz darbe girişiminde hain emellerini yerine getiremeyenler DAEŞ, PKK, FETÖ gibi örgütleri kullanarak ülkemize saldırmaktadırlar. Şimdi de ekonomi üzerinden oyun oynamaktadırlar. Ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Kayserili sanayiciler olarak size sizin sözünüz ile söz veriyoruz” şeklinde konuştu.