Hafta sonu için meteorolojiden 'kuvvetli' uyarılar

Hafta sonu plan yapacaklar aman dikkat... Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden uyarı geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Hafta sonu için meteorolojiden 'kuvvetli' uyarılar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri geçtiğimiz çok bulutlu ve serin bir havayı geride bıraktı. çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıksada rüzgarlı hava özellikle akşam saatlerinde etkili oldu. Yaz mevsimi için geri sayım başlarken vatandaşlar dört gözle güneşli havaların etkili olmasını beklerken Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden uyarı geldi. 

Hafta sonu plan yapanlar aman dikkat!

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından uyarılar peş peşe geldi. Kuvvetli yağış ve fırtına uarısında bulunan Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ""Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Kayseri çevrelerinde rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa), yer yer hamleli kuvvetli fırtına (80-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi. 

Hafta sonu için meteorolojiden ''kuvvetli' uyarılar

Diğer yandan vatandaşlar kuvvetli rüzgar ve toz taşımına karşı da uyarıldı. Uyarıda şu ifadeler kullanıldı;

"Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden sonra güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat), zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Toz taşımı uyarısı: Bugün akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde toz taşınımı hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Hafta sonu için meteorolojiden ''kuvvetli' uyarılar