Kayseri'de cennetten bir köşe

Kayseri'de gezilip görülecek yerler deyince akla gelen ilk ilçelerden birisi olan Yahyalı ile ilgili dikkat çeken paylaşım. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de cennetten bir köşe
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes’in eteklerinde kurulan Kayseri’de gezilip görülecek yerleri saymakla bitmiyor. Yaz kış her mevsim milyonlarca turisti ağırlayan Kayseri’de ilçelerdeki doğal güzelliklerde dikkat çekiyor. ‘Şelaleler Diyarı’ olarak bilinen Yahyalı ilçesi ise ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Güneşin kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günler Yahyalı’da gezilip görülecek yerleri sizler için derledik…

Kayseri'de cennetten bir köşe

Yahyalı’nın tarihi

İlçenin, Anadolu’ya gelen Türk güçlerince kurulduğu biliniyor. Bu güçlerin önderliğini Seydi Ali ve Yahya Ali (Yahya Gazi) yapmışlardır. Seydi Ali’ye ait türbe Devlet Hastanesi bahçesinde, Yahya Gazi’ye ait türbe ise Ulu Camii önünde bulunmaktadır. Türbedeki kitabede geçen 1040 tarihi İlçe’nin en eski tarihi bilgisini vermektedir.1913 yılında Belediye teşkilatına kavuşan İlçe, o yıllarda Niğde’ye bağlı bir kasaba iken, Cumhuriyet döneminde Develi İlçesine bağlı bir nahiye durumuna gelmiş, 1954 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Kayseri'de cennetten bir köşe

Yahyalı’da gezilecek yerler

İlçe sınırları içerisinde birçok doğal güzelliği de barındırıyor. Bunlardan bazıları; Kapuzbaşı Şelaleleri, Yeşilköy Şelalesi, Derabağ Şelalesi, Yedigöller, Aksu Kanyonu, Zamantı Irmağı, Sultan Sazlığı, Hacer Ormanları… 

Kayseri'de cennetten bir köşe

Kapuzbaşı Şelaleleri: Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi durumunda olan Kapuzbaşı şelalesi, görenleri adeta büyülüyor. Şelale, Aladağ’ın zirvesinde bulunan kar ve buzullardan beslenirken, ziyaretçilerini yazın sıcaklığında buz gibi çağlayan sularının serinliği ile karşılıyor. Doğa harikası bu adres beş tanesi büyük iki tanesi küçük olmak üzere 7 şelaleden oluşuyor. 

Kayseri'de cennetten bir köşe

Yedigöller: Fiziki coğrafyası nedeni ile de Türkiye’nin en önemli doğa yürüyüşü alanlarından biridir. Türkiye’nin en güzel peyzaj alanlarından birisi olan Yedigöller çepeçevre onlarca zirvesiyle, dağ-buzul gölleriyle, yüksek dağ bitkileri, yaban hayatı, buzul ve buzul kayalıkları ile yaz aylarında eşsiz bir manzara ortaya koyar. 

 

Kayseri'de cennetten bir köşe

Zamantı Irmağı: Zamantı Irmağı ilçe hudutları içerisindeki uzunluğu 50 km.dir. Vadi içerisinde bulunan Yeşilköy köyü ile Büyükçakır köyü arası ‘Rafting’ için bulunmaz bir alandır.

Kayseri'de cennetten bir köşe

‘Burası Türkiye şampiyonası, Avrupa şampiyonası yapılacak hale geldi’

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde Yahyalı’ya giderek Zamantı Irmağı’nda incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, resmi olarak 8 kilometrelik parkurun Zamantı Irmağı Rafting Alanı olarak tescillendiğini duyurarak, “Yakın zamanda Büyükşehir Belediyemiz tarafından burasının yolları yapıldı. Turizm alanında hem Milli Parklar hem YİKOP, valilik çalışmalar planladı. Özellikle çok büyük talep vardı. Zamantı Irmağı’nda rafting yapılması için hem bölge illerden hem bölgedeki sporculardan burasının rafting alanı olarak belirlenmesi, onaylanması ve ilan edilmesi için yoğun bir talep vardı. Burası artık resmi olarak 8 kilometrelik alan Zamantı Irmağı Rafting Alanı olarak tescillendi. Artık burada Türkiye şampiyonası, Avrupa şampiyonası yapılacak hale geldi” ifadelerini kullandı.

Kayseri'de cennetten bir köşe

Yahyalı Belediyesi tarafından ilçesinin eşsiz güzellikleri tek bir videoda paylaşılarak, “Cennetten bir köşe Yahyalı” notu düşüldü.

Kayseri'de cennetten bir köşeKayseri'de cennetten bir köşe