Mondi ihalesine katılmak isteyenler ne yapacak?

Bellona, İstikbal, Mondi, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi lider markaları bulunduran Erciyes Anadolu Holding'e ait Mondi de satış için ihaleye çıkıyor... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Mondi ihalesine katılmak isteyenler ne yapacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri ekonomisinin lokomotif şirketi olan Erciyes Anadolu Holding’in geçtiğimiz yılın Kasım ayından başlayan satış süreci devam ederken şehirde de ihale süreci merakla takip edilen konuların başında geliyor.

Bünyesinde Bellona, İstikbal, Mondi, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi lider markaları bulunduran Holding’e ait Doqu Ev Tekstili Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Elda Halı Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Vellteks Kumaş Tekstik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi geçtiğimiz aylarda satış için ihaleye çıkmış 1 şirket haricinde üç şirket için anlaşma sağlanamamıştı.

Mondi ihalesine katılmak isteyenler ne yapacak?

Mondi muhammen bedeli 1 milyar 200 milyon TL olarak satışa çıktı!

Erciyes Anadolu Holding'e ait satışa çıkarılan 4 şirketten sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından hazine mülkiyetinde bulunan Mondi Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi de satışa çıkarıldı.

Muhammen bedeli 1 milyar 200 milyon TL olarak açıklanan şirketin ihalesi kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemleriyle yapılacak belirtilirken peki Mondi'nin ihalesine katılmak isteyenler ne yapacak?

Şirketin ihalesine katılmak isteyen talipliler için ihaleye katılım teminatı 60.000.000 TL olarak belirlenirken teminat nakit veya banka teminat mektubu kabul olarak da kabul edilecek. 

Nakit teminatın tercih edilmesi halinde TMSF’nin Ziraat Bankası Levent Şube nezdindeki TR730001000753978052705077 IBAN TL hesabına “Mondi Mobilya Satış İhalesi Katılım Teminatı”  açıklaması ile yatırılması gerekmektedir. 
 
Banka teminat mektubunun tercih edilmesi halinde ise banka teminat mektubunda; 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 3’üncü maddesinde tanımlanan bankalardan alınmış olması, TL cinsinden kesin ve süresiz olması, katılımcının doğrudan veya dolaylı olarak yönetim, denetim ve kontrolünü sahip olduğu bankalardan alınmış olmaması şartları aranacak. 
 
İhaleyi kazanan yatırımcı teminat oranını, teklif tutarının %10’una yükseltecektir. “Şartname”de belirtilen hususların gerçekleşmesi halinde yatırılan teminatlar Hazineye irat kaydedilecek.

Son teklif verme tarihi ve yer

Yatırımcıların, “Şartname”de içeriğine yer verilen kapalı teklif zarflarını, 24.06.2024 tarihi saat 16:30’a kadar “TMSF, İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanlığı, Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe, 34394 Şişli/İstanbul” adresinde elden teslim etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra teslim edilmek istenen teklif zarfları değerlendirmeye alınmayacak.

Yatırımcılarda aranan koşullar

2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 6 ncı maddesi kapsamındaki gerçek ve tüzel kişiler ihaleye katılamayacaktır. 
 
Kayyımlık görevinin devam etmesi şartıyla 6758 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun kapsamında TSMF’nin kayyım olarak görevlendirildiği şirketler ve gerçek kişiler hariç olmak üzere FETÖ/PDY terör örgütü veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisaki veya irtibatı nedeniyle haklarında mahkûmiyet kararı bulunan veya soruşturma ve kovuşturma yürütülen gerçek ve tüzel kişiler ihaleye katılamazlar. 
 
Kontrolü aynı gruba ait olan veya bu grupta hakim ortak sıfatını haiz olan birden fazla gerçek ve tüzel kişi ihaleye katılamaz. Şartname’de yer alan diğer koşulları yerine getiremeyen Yatırımcılar ihaleye katılamazlar.

Mondihome ihale ilanının detayları için TIKLAYINIZ