Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Rifat Hisarcıklıoğlu sınavı!

TOOB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu meselesi Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminden bir türlü düşmeyince Başkan çareyi 'kesin neticelendirme' önerisinde buldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Rifat Hisarcıklıoğlu  sınavı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bilmecesi yaşanıyor. Meclis gündeminde yer alan “M. Rifat Hisarcıklıoğlu isminin uygun görülecek cadde veya bulvara verilmesi talebi hususunda hazırlanan Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyon Raporunun” görüşülmesi sırasında söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Kazım Yücel, Hisarcıklıoğlu’nun Kayseri’ye TOBB Üniversitesi’ne bağlı bir fakülte açması önerisinde bulundu. 


“TOBB’A BAĞLI FAKÜLTE KURULSUN”
MHP'li Meclis Üyesi Hacı Çevikel'in bu yödeki önerisi üzerine söz alan Yücel, “Sayın Başkan Kayserili değerli bir hemşerimizdir.  En azından TOBB Üniversitesine bağlı bir fakültenin Kayseri’ye açılmasına vesile olabilir. Adı da Tarım ve Hayvancılık Fakültesi olur, başka bir şey olur. Böylece o fakültenin bulunduğu caddeye, bulvara kendisinin adı verilir ve bu daha anlamlı olur. Kendisini de onure etmiş oluruz. Bizi İYİ Parti olarak önerimiz bu yönde” dedi.


“BEN BİR ŞEY ANLAMADIM”
İYİ Partili Kazım Yücel’in bu yöndeki sözlerinin ardından Başkan Memduh Büyükkılıç, dikkat çeken bir tepki vererek, “Ben bir şey anlamadım” yanıtını verdi ve ardından da sık sık Meclis gündemine gelen “Hisarcıklıoğlu bilmecesini” kesin neticelendirmek ve sonuca ulaştırmak için yeni yıla ertelenmesini oyladı. Büyükkılıç, "Bu önerileri komisyonumuza yeniden taşıyalım ve sonuç odaklı çalışma yapalım" dedi.