Belediye Başkanı Covid'e yakalandı

Coronavirüs vakalarının yeniden patlama yaşadığı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre günde 555 kişinin Covid'e yakalandığı Kayseri'de bir belediye başkanı da Covid'e yakalandı.

Belediye Başkanı Covid'e yakalandı

Kayseri'nin Coronavirüs salgınında 5'inci pik dönemini yaşadığı şu günlerde vaka sayıları hızla artış gösteriyorken Kayseri'de bir belediye başkanı da Covid'e yakalandı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre vaka sayısı ülke genelinde 100 bini aştı.

Bakan Koca, "İlk kez dün günlük vaka sayısı 100 binin üzerine çıktı. 100 bin gibi bir sayının bundan 6 ay, 1 yıl önceki anlamı ile bugünkü anlamı aynı değil. Vakalar genellikle Omicron kaynaklı ve hastalık hafif seyrediyor. Kişisel tedbirlere uyup, aşılarımızı yaptırarak bu tabloyu aşacağız." ifadeleriyle artışı kamuoyuna duyurdu.

Vakaların Omicron varyantına bağlı olarak hızla arttığı gözlemlenirken, Kayseri'nin Sarız İlçesi'nin Milliyetçi Hareket Partili Başkanı Baki Bayrak'ın da Covid testi pozitif çıktı.

Sarız Belediye Başkanlığı'nın resmî hesabından yapılan açıklamada konuyla ilgili şu bilgiler verildi:

"Belediye Başkanımız Baki Bayrak'ın Kovid-19 testi pozitif sonuç vermiştir. Başkanımızın genel sağlık durumu iyi olup; izolasyon ve tedavi süreçlerine evinde devam edilmektedir.
Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, Allah'tan acil şifalar dileriz."