Başkanların Elma-Sucuk İddiası Sonuçlandı!

Başkanların  Elma-Sucuk İddiası Sonuçlandı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

SEÇİM sonuçlarının açıklanması ile birlikte Kayseri’de ilçeler bazında AK Parti’ye ve Cumhur ittifakına en fazla oy Hacılar ilçesinden geldi. Seçimle birlikte Hacılar, Yahyalı  arasındaki “sucuk-elma” rekabeti de yeniden alevlendi. Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’e gönderme yaparak, “Yahyalı’yı geçtik, Esat Başkan elmaları göndersin, dağıtacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri tamamlandı. Kayseri’de ittifaka ve AK Parti’ye en çok oy yine Hacılar ilçesinden  geldi.

Sandık sonuçlarının açıklanması ile birlikte Hacılar’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 84,66 oy çıktı.

Ak Parti’ye milletvekilliği seçiminde de ilçeler bazında yine en çok oyu yüzde 67,5 oy oranı ile Hacılar’dan geldi. Hacılar, AK Parti’ye destek konusunda birinciliği önceki seçimde olduğu gibi  kaptırmadı.

Diğer yandan Hacılar’da ortaya çıkan bu tablo Belediye Başkanları arasındaki seçim dönemi iddiasını da yeniden gündeme getirdi. Hacılar ile Yahyalı arasında önceki seçimlerde başlayan AK Parti’ye destek konusundaki “birincilik” yarışında Hacılar yine rakibini geçti. Yahyalı’da  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüzde 83,77 oy çıktı. Milletvekili seçimlerinde ise AK Parti yüzde 65.44 oy aldı.

Seçim sonuçlarının ardından Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’e gönderme yaparak, “İlçeler bazında birinciliği kaptırmadık. Yahyalı’yı geçtik. İnşallah Esat Başkan elmaları göndersin” dedi.

Ekici, “Yahyalı ile yarışıyoruz. Yine Yahyalı’yı geçtik ve ben buradan Esat Başkanıma selamlar iletiyorum. İnşallah yine elmaları göndersin dağıtacağız burada. Ben bu başarıda emeği geçen teşkilatlarımıza  teşekkür ediyorum” dedi.  İki Başkan arasında her seçim gündeme gelen bu iddiada  eğer Yahyalı galip gelseydi, Hacılar Belediye Başkanı Ekici, sucuk gönderecekti. Önceki seçimde de yine Hacılar bu yarışta birinci gelmişti. Elma ile sucuğu fiyat konusunda kıyaslayanlar ise “Hacılar Belediye Başkan Doğan Ekici yine 2 puanla yırttı, seçmen Başkanı kurtardı” şeklinde espri yaptı. Haber: Cafer ZENGİN