Başkan istifa yolunda mı?

Adalet ve Kalkınma Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın bugün düzenleyeceği basın toplantısında istifa etmesi bekleniyor.

Başkan istifa yolunda mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bir süre önce görevden alındığı söylentileri çıkan, bu söylentiler çerçevesinde belediye başkanlığından alınmayacağı ancak AK Parti’den ihraç edileceği konuşulan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı söylentileri yalanlar mahiyette açıklamalarda bulunmuş, “Şehrimizde İl Başkanlığı kongre süreci yaşanmaktadır. Bunu istişare etmek için gitmiş olduğum AK Parti Genel Merkezi’nde tarafıma devam eden adli ve idari süreçle alakalı herhangi telkinde bulunulmamıştır. Bazı basın ve yayın organlarında iddia edildiği gibi Genel Merkez görüşmemden sonra hiç bir platformda açıklamam olmadığını ve hiç kimseyle bu süreçle ilgili bir görüşme gerçekleştirmediğimi belirtmek isterim. Partim ve benim haricimde yapılan açıklamalara itibar edilmemesini önemle rica ediyorum.” demişti.

Başkan Arı’nın açıklamasında belirttiği, “devam eden adli ve idari süreç” konusunun ne olduğu merak edilirken Pazartesi günü İçişleri Bakanlığı müfettişleri Nevşehir’e giderek çalışma başlattı.

Müfettişlerin hangi konular üzerinde çalıştığı bilinmezken Nevşehir kulislerine yansıyan haberlere göre Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın bugün hem AK Parti’den hem de Nevşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa edebileceği ileri sürüldü.