BAHANEM YOK!

BAHANEM YOK!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Olay Türk TV’de konuştu. Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftçi ve Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Öztürk, belediye çalışmalarını anlattı. Öztürk, “Esat Öztürk’ün Yahyalı’da bahane edebileceği, mazerete sığınacağı hiç bir şey yok. Kalben müsteriyim”  dedi.

 “Belediyecilikte zaman yıldırım hızıyla akıyor” diyen Öztürk,  “31 Mart seçimlerinden sonra 6 ay geçmiş. 6 ay çok kısa bir zaman gibi görülse de, Belediyecilikte biz 60 aylığına seçiliyoruz. Seçim sonrası Mart ayı belediyelerin, hem projelerini ve performanslarını yaptığı bir ay olarak değerlendirmek gerekir. 50 Binin altındaki Belediyelerimiz, yapmak zorunda değil ama, 50 binin üzerindeki bütün Belediye Başkanlarımız stratejik plan yapmak zorunluluğu var. Kamu’nun getirmiş olduğu böyle bir zorunluluk. Biz yapmadık, resmi olarak Meclisimizden geçirmedik. Yahyalı Belediye Başkanı olarak insanlarımıza, vaat ettiğimiz 41 tane projemiz vardı. Yani 41 mahallemize karşı, 41 tane proje demiştik. Bunu zaman zaman sizlerle de paylaşmış olduk. Ben 6 ayımızın gerçekten dolu dolu geçtiğine inanıyorum. Kayseri’deki bir tecrübemiz var ve ilk gittiğimizde acemilik çekmedik. Belediyecilikte de, Belediye Başkanlığı dönemimizde de hadi buda kalfalık dönemimizdi diyelim, ilk 5 yılını atlatmış biri olarak Esat Öztürk’ün Yahyalı’da bahane edebileceği, mazerete sığınacağı hiç bir şey yok diye düşünüyorum. Kalben müsteriyim”  ifadelerini kullandı.

 “BİZE BORÇ BIRAKMADI YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 “Bizden önceki Belediye başkanı Mehmet Arınç kardeşim, sağolsun borç bırakmamış” diyen Öztürk, şunları söyledi,  “Yürekten teşekkür ediyorum. O zaman on iki tane mahallemiz vardı, şimdi 41 tane mahallemiz var. Bizde bizden sonraki gelecek Belediye Başkanımıza sıkıntı bırakmayız. Birinci dönemimiz de yapmış olduğumuz çalışmalarımız var. Ara filomuzu genişlettik. İş makinelerimizle iyi bir ekipman kurduk. Ekip olarak da iyiyiz, bahane edeceğimiz hiç bir şey yok. Teknik eleman konusunda, biz birazda Belediyeciliğin mutfağında yetiştiğimiz için, kimi nereye koyacağımızı iyi biliyoruz. Bunu dahi ben Belediye Meclis üyelerimize söyledim. Meclis üyelerimize zaman zaman doğru bilgiyi vermek lazım, onları yanıltmamak lazım, gerek ne ise onları şeffaf bir şekilde iletmek lazım ben buna inanan bir insanım. İller Bankasından gelenle, birde emlak ve evre temizlik vergisinden aldığımızla bu işler dönmez, ama Belediyecilikte yapılacak bir şey var. Kaynak üretmek, üretmek. Biz kendi mülkümüze sahip çıkarsak, bunun satışını yaparız. Belediyemize gelir elde ederiz” Haber: Hüseyin GÖKTAŞ