BU BUZDAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ!

BU BUZDAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri eski Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, ıspanakta yaşanan zehirlenme vakalarıyla ilgili olarak, “Ispanak’tan zehirlenme vakaları buzdağının sadece görünen yüzü. Üretici tarlada ne kadar kimyasal kullanıyor hiçbirimiz bilmiyoruz. Hiçbir denetim yok” ifadeleri ile dikkat çekti. Bakır, “Evet, doğru. Merkeze alınmasına izin vermediğiniz Develi'de zor şartlarda ziraat okudum şimdi işsizim hükümete size teşekkürlerimi arz ederim” diyen bir vatandaşın isyanına da, “Ziraat Fakültesinin Develi’den Kayseri merkeze alınmasına mani oldum. Tarım, Develi ovasında yapılır. Kayseri’nin merkezinde lüks Sivas caddesi’nde değil” yanıtını verdi.

 

Ispanak zehirlenmesi iddiasıyla hastanelere başvuran vatandaşların sayısının artmasının ardından tartışmalar sürerken AK Parti Kayseri eski Milletvekili Prof  Dr Pelin Gündeş Bakır, dikkat çeken bir çıkış yaptı.

“HİÇBİR DENETİM YOK”

Bakır, “Ispanak’tan zehirlenme vakaları buzdağının sadece görünen yüzü. Üretici tarlada ne kadar kimyasal kullanıyor hiçbirimiz bilmiyoruz. Hiçbir denetim yok. Tarım Bakanlığı Ziraat ve Gıda Mühendislerinin çalıştığı etkili bir denetim sistemi kurmalı. Kimyasal gübre reçete ile satılmalı” dedi.

Bakır’ın sosyal paylaşım sitesi üzerinden gösterdiği bu tepkiye bir takipçisi, “Üretici aklına eseni kullanmıyor zaten. Herkesin çalıştığı bir ziraat mühendisi var. Üretimi kötüleyip çiftçiyi iyice öldürmek mi amaç? Tarlaya git kadınlar boyutlandırma yapar  küçük büyük ona göre fiyat konur.  Ayaklarınız biraz çamur görsün  yazmakla olmaz”  yanıtını verdi.

“KAYSERİ’DE KÖY KÖY, TARLA TARLA, DAĞ TEPE, MERA AHIR GEZDİM”

Bunun üzerine Bakır,  Kayseri Milletvekilliği yaptığını belirterek,  “4 yıl Kayseri milletvekilliği yaptım beyefendi. Kayseri’de köy köy, tarla tarla,dağ tepe, mera ahır gezdim, bilirim. Kanalizasyonu olmayan, tuvaleti evin dışında köy evlerinde misafir oldum. Yer sofrasından yedim. Anadolu milletvekilliği yapmış birine bunları söylemeyin isterseniz” ifadelerini kullandı.

“İŞ BULAMAMANIZ TAMAMEN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARIYLA ALAKALI”

Bakır, yine bir işsiz vatandaşın, “Merkeze alınmasına izin vermediğiniz Develi'de zor şartlarda ziraat okudum. Şimdi işsizim hükümete size teşekkürlerimi arz ederim” şeklindeki kendisine yönelik paylaşımına da, “Evet doğru. Ziraat Fakültesinin Develi’den Kayseri merkeze alınmasına mani oldum. Tarım, Develi ovasında yapılır. Kayseri’nin merkezinde lüks Sivas caddesinde değil. Çiftçi-üniversite işbirliği çok önemli. İş bulamamanız tamamen yanlış tarım politikalarıyla alakalı. O konuda haklısınız” cevabını verdi. Haber: Cafer ZENGİN