Baba Oğul Aynı İsme Sahip Olan Futbolcular

Baba ve oğlun aynı isme sahip olması futbol camiasında ara sıra denk geldiğimiz bir durum.

Baba Oğul Aynı İsme Sahip Olan Futbolcular
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Futbol camiasında da birçok insanın oğluna kendi ismini verdiğini biliyoruz. İşte aynı ismi taşıyan baba oğullardan bazıları:

1- Albert Rusnak

 

Takım kaptanlığı yapan Albert Rusnak kariyerine Real Salt Lake’de devam etmektedir. Albert Rusnak babası ile aynı ismi taşıyor. Fakat babasına göre daha başarılı bir kariyer sürüyor.

 

2- Neymar

 

Başarılı kariyeriyle dünyaca üne sahip Neymar'ın babasının da isminin Neymar olduğunu biliyor muydunuz? Fakat baba Neymar, Brezilya'nın alt liglerinden öteye gidememiştir. Neymar, kariyerinin ilerlemesiyle birlikte formasının arkasında Jr. Neymar yazmasını tercih etti.

3- Silviu Lung

Kayserispor'da kalecilik yapan Silviu Lung'un babası da kaleciydi ve oğlu ile aynı isme sahipti. Romanya tarihinin en başarılı kalecilerinden biri olan baba Silviu Lung, 1984 yılında Ballon d'Or'da 22. sırayı aldı. İki oğlu olan kaleci ilk oğluna Tiberiu ismini, ikinci oğluna ise kendi adını verdi.

4- Bojan Krkic

İspanyol forvet oyuncusu Bojan Krkic, kendi ile aynı isme sahip olan bir babaya sahip. Babası Bojan Krkic'ten daha iyi bir kariyere sahip olmuştur. 

5- Rafael Marquez

Meksikalı futbolcu Rafael Marquez babası ile aynı isme sahip. Fakat Meksika'da ilk soy isimler babadan, ikinci soy isimler ise anneden çocuğa geçmekte. Bu yüzden aynı isme sahip olsalarda Jr. Rafael Marquez’in tam adı Rafael Marquez Alvarez, babasının tam ismi ise Rafael Marquez Esqueda.

6- Florian Albert

Avrupa'da 1967 yılında ‘yılın futbolcusu’ seçilen Florian Albert,  Macar futbol tarihinin önemli isimlerinden biriydi. Florian Albert oğluna kendi ismini verdi fakat oğlu kendisi kadar başarılı olamadı. Macaristan Milli Takımı'nda sadece birkaç kez forma giyebildi.

7- Frank Lampard

Babası ile aynı ismi taşıyan Frank Lampard, Chelsea'nin teknik direktörlüğünü yapmakta. Jr. Frank Lampard’ın babası da futbolcuydu.

Birbirinden başarılı futbolcuların oynadığı birçok maçın canlı skor takibini Oley.com ayrıcalığı ile yapabilir, dilerseniz yasal iddaa oynayarak şansınızı deneyebilirsiniz.