Ataş'tan, Bakanlara Meclis'te art arda Kayseri soruları!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri'nin sorunlarını Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Ataş, bu kez de ilgili Bakanlara ilçelerde yılan hikayesine dönen hastane inşaatlarını, ilçelerde doktor olmayışını, imar barışı mağdurlarını, üniversitedeki işçiler ile okullardaki güvenlik görevlisi sıkıntılarını sordu.

Ataş'tan, Bakanlara Meclis'te art arda Kayseri soruları!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) bütçe görüşmelerinde vatandaşların sıkıntılarını gündeme taşımaya devam eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e, “696 sayılı KHK'yle Erciyes Üniversitesinde kadroya geçen işçilerin bir kısmı Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’ne alınmadı, bu işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için bir çalışma var mıdır?” diye sordu. Milletvekili Ataş’ın gündeme getirdiği  sorunun ardından yanıt veren Bakan Bilgin, “Çok önemli bir soru” dedi ve hakkın gasbedilemeyeceğini belirtti.
SAĞLIK BAKANINA İLÇELERDEKİ HASTANE VE DOKTOR SIKINTISINI SORDU!
Bu sorunların ve yapılan açıklamaların her zaman takipçisi olacaklarını belirten  İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, aynı zamanda Kayseri’de yaşanan diğer bazı sorunları da Bakanlara sordu. Ataş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Kayseri’de inşaatı yılan hikâyesine dönen Develi Devlet Hastanesi ve inşaatı devam eden Sarız Devlet Hastanesi ne zaman açılacaktır? Tomarza, Yahyalı ve Pınarbaşı başta olmak üzere ilçelerdeki uzman doktor eksikliğini gidermeye yönelik bir çalışmanız var mıdır?” diye sorarken, Çevre  ve Şehircilik Bakanı Murat Kuruma da, imar barışı mağdurlarını sordu.
İMAR BARIŞINDA YAŞANAN MAĞDURİYETLER NE OLACAK?
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “2018’de çıkarılan imar barışı mağduriyetler yaratmıştır. Kayseri ve ilçeleri başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanından şikâyetler yağıyor. Yapı kayıt belgesi alan bu vatandaşların ve hayvancılık yapma amaçlı kullanılan yayla yapılarının ruhsatlanmasına dönük bir çalışma var mıdır?” ifadelerini kullandı.