Yücel: Asgari ücretli vatandaşlarımıza ev sahibi olma sözü veriyorum

Yücel: Asgari ücretli vatandaşlarımıza ev sahibi olma sözü veriyorum
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocasinan Belediye Başkan Aday Adayı Kazım Yücel, Kayseri’nin ulusal televizyon kanallarından 38 Kent TV’de yayınlanan Program Yapımcısı Levent Çil’in hazırlayıp sunduğu Kent Gündemi programının canlı yayın konuğu oldu. 31 Mart 2019 yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Kocasinan Belediye Başkan Aday Adayı Kazım Yücel, aday olması halinde projelerinden de ipuçları verdi.

 MHP Kocasinan Belediye Başkan Aday Adayı Kazım Yücel, henüz aday adayı olmasına rağmen seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların da heyecanla beklediği isimlerin başında gelen Yücel, 38 Kent Tv’de Levent Çil’in hazırlayıp sunduğu Kent Gündemi programının canlı yayın konuğu oldu. Çil’in sorularına samimiyetle cevap veren Yücel, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçim hakkında değerlendirmelerde bulundu. Program Sunucusu Levent Çil’in ısrarla sormasına rağmen projeleri hakkında ser verip sır vermeyen MHP’li Yücel, aday adaylığı sürecinde projeleri açıklamanın doğru olmayacağını söyledi. Birkaç proje hakkında ipuçları veren Yücel, özellikle asgari ücretli vatandaşları sevindirecek açıklamalarda bulundu.

İşte, Kent Gündemi programında açıklamalarda bulunan MHP Kocasinan Belediye Başkan Aday Adayı Kazım Yücel’in konuşmalarından satır başları;

“BİZ HİZMETİN ÖNÜNE GEÇİP, HEMŞEHRİLERİMİZE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ”

Program Sunucusu Levent Çil’in, seçim çalışmaları kapsamında bir ekip kurup kurmadığını sorması üzerine MHP’li Yücel, profesyonel bir ekiple yola çıktıklarını ve çalışmaların sadece hizmet noktasında değil, vatandaşlara iş imkanı konusunda da yürütüldüğünü söyledi. Yücel açıklamasında, “Bizim çok güçlü bir mimar ekibimiz ve şehir plancılarımız var. Eğitim noktasındaki çalışmalarımızda, bu işe gerçekten gönül vermiş, alanında uzman çalışma arkadaşlarımız var. Bizim devralacağımız belediyenin çok ciddi bir borcu var ve bu konuda da ekibimizin içerisinde mali müşavir arkadaşlarımız var. Kocasinan bölgesi hakkında tüm veriler ekibimizdeki arkadaşlarımızın elinde mevcut. Onlar bu konudaki çalışmalarını yürütüyor ve biz de sürekli istişare halindeyiz. İstihdam konusunda da çok önemli çalışmalar yürütülüyor. Biz burada bir belediye başkanlığını alacağız ama sadece hizmet noktasında kalmayacağız. Hizmetin ötesine geçip vatandaşlarımıza istihdam sağlamanın çözümlerini üretiyoruz.” dedi.

“ERKİLET’İ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Program akışı içerisinde projelerinden kısmen de olsa bahseden MHP Kocasinan Belediye Başkan Aday Adayı Kazım Yücel, manzara örneğinden yola çıkarak insanların fotoğraf çekinmek ve manzara izlemek için Talas’a gittiğini ve Kayseri’nin manzarasını buradan seyrettiğini söyledi. Yücel, “İnsanlar Talas’a manzara izlemek ve fotoğraf çekinmek için Talas’a akın ediyor. Biz hemşehrilerimizi bu konuda Erkilet’e götüreceğiz. Erkilet Kocasinan’ın cazibe merkezlerinden biri haline gelecek. Bu konudaki planlarımız yapıldı ve kısmen bunları da paylaşıyoruz. Ak Parti’nin adayları diyor ki ‘Biz de yaparız.’ 20 yıldır Kocasinan’ı siz yönetiyorsunuz. O zaman yapacaktınız. Ben söyledikten sonra bu söylemleri kabul etmiyorum. Kapadokya bölgesine gelen 3,5 milyon turist içerisinden biz Kayserimize 3,5 tane çekemiyoruz. Ancak biz Kocasinan Belediyesi’ne seçilirsek bunu yapacağız. Büyükşehir Belediyesi’nde hangi partinin başkanı olursa olsun uyumlu çalışıp turisti birlikte Kayserimize çekeceğiz.” dedi.

“ASGARİ ÜCRETLİYE EV SAHİBİ OLMA SÖZÜ VERİYORUM”

MHP Kocasinan Belediye Başkan Aday Adayı Kazım Yücel, asgari ücretle çalışan ve ev sahibi olamayan vatandaşlara da bir söz verdi. Açıklamalarıyla asgari ücretli çalışanları heyecanlandıran Yücel, “ Bin 600 lira maaşla ev sahibi olmanın imkanı yok. Bu mağduriyeti gören de yok buna hizmet eden belediye başkanı da yok. Belediyeler sürekli zengine hizmet ediyor. Fakire ise iaşe yardımı kömür yardımı yaparak hizmet ediyor. Kayseri’de 280 bin aileye yardım edilmiş ancak bu yardımlar kömürle, iaşeyle olmaz. Biz vatandaşlarımıza istihdam sağlayarak daha fazla kazanmaları noktasında yol gösterici olacağız. Ev sahibi yapma konusundaki projemizi ise adaylığımız açıklandıktan sonra vatandaşlarımızla paylaşacağız.” dedi.