'Artık Normalleşmeliyiz'

'Artık Normalleşmeliyiz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, Olay Türk TV’de oda çalışmalarını ve ekonomi gündemini değerlendirdi. “Önümüzde seçimsiz 4.5 yıl var” diyen Gülsoy, “Bu yıllar değerli yıllar. Yıllardır 2 senede bir seçim vardı ve artık seçim olmasın diyoruz. İş çevreleri olarak ekonomiye odaklanılması gerektiğini belirtiyoruz. Hala ufak tefek tartışmalar var, ama bitmesi lazım” dedi.

İç piyasada özellikle de inşaat sektöründe sıkıntıların olduğunu anlatan Gülsoy, her şeye rağmen 2019 yılından umutlu olduklarını dile getirdi. Gülsoy, ayrıca “İstanbul’daki tartışma Kayseri’yi de, etkiliyor. Artık normalleşmeliyiz. Bu edenle biran önce kararın verilmesi gerekiyor. Gerginliklerin bitmesi gerekiyor” diye konuştu.

 Kayseri’nin yeni nesil ilk dijital televizyonu Olay Türk’te, Yüz Yüze programında Genel  Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Gülsoy, Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırılarının ardından piyasalarda durgunluğun yaşandığını söyledi.

31 Mart seçimlerinin sona ermesinin ardından artık gündemin ekonomi olması gerektiğini dile getiren Gülsoy, bu konuda iş dünyası olarak tek ses olunduğuna dikkat çekti. “Önümüzde seçimsiz 4.5 yıl var” diyen Gülsoy, “Bu yıllar değerli yıllar. Yıllardır 2 senede bir seçim vardı ve artık seçim olmasın diyoruz. İş çevreleri olarak ekonomiye odaklanılması gerektiğini belirtiyoruz. Ülkemiz ekonomiye, işe, ihracata, üretime odaklanmalıdır. Bu yüzden iş dünyası olarak bu koroya devam ediyoruz. Hala ufak tefek tartışmalar var, ama bitmesi lazım. İnsanların önünü görmesi için bu tartışmaların bitmesi istiyoruz” dedi.

“2019 YILINDAN UMUTLUYUZ”

Herkesin bu sıkıntılı süreçte üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade eden Gülsoy, “Çok çalışmalıyız. Hükümetimiz ekonomiye dair paketler açıklıyor. Bunların değerlendirilmesi lazım.  5 milyar dolarlık kamu bankalara kaynak aktarılması, faizlerin düşürülmesi, tarımsal politikaların açıklanması ile birlikte bizler 2019 yılından umutluyuz.  Zaman bizim lehimize işlemeli, aleyhimize değil. Artık herkes işine gücüne odaklansın ve gündem ekonomi olmalı korosu devam etsin.” diye konuştu.

“GENEL YAPI İTİBARİYLE HER TARAFTA SIKINTI VAR”

İç piyasada özellikle de inşaat sektöründe sıkıntıların olduğunu anlatan Gülsoy, şunları söyledi, “İnşaat sektöründe stok sıkıntısı var. İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi. İşte beyaz eşya, mobilya, perde, tekstil sektörleri etkileniyor.  Bu nedenle faiz oranlarının düşürülmesi ve stokların eritilmesi lazım. Ya da bankalar ellerindeki teminat aldıkları konutları kendi bünyelerine çekip, ileriki zamanda satış olarak düşünebilirler. Sektörde müthiş stok var. İç piyasanın, tüketimin daralması ile birlikte üretimin düşmesi istihdamı da etkiliyor, zarar veriyor. Sektör bazında bakarsak örneğin mobilya sektöründe üretimde yüzde 6’lık oranlarda düşüş var. Otomotivde, mobilyada düşüş var. Şu an istenilen canlılığı yakalayamadık.. Dünyada da sıkıntı var.”

“İSTANBUL’DAKİ TARTIŞMA KAYSERİ’Yİ DE, KARSI’DA ETKİLİYOR”

Hedeflerinin Kayseri’yi en üst noktalara taşımak olduğunu belirten Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, “Dünyada daha fazla Türkiye, Türkiye’de daha fazla Kayseri hedefindeyiz. Tam gaz çalışmaya devam etmeliyiz. Normalleşmeliyiz.  Her ne kadar tartışmalı bir seçim süreci geçirdiysek de, bu ülke bizim. İstanbul’daki tartışma Kayseri’yi de, Karsı’da etkiliyor. Bu edenle biran önce kararın verilmesi gerekiyor. Gerginliklerin bitmesi gerekiyor. Bütün siyasi düşünceleri, farklılıkları bir tarafa bırakıp ekonomiye odaklanmamız lazım. 4.5 yıl seçim yok. Hiç değilse önümüzdeki 2.5 yıl  ekonomiye, çalışma hayatına, istikrar ve huzura, birlik beraberliğe odaklanalım. Bizim buna ihtiyacımız var.” diye konuştu. Haber: Cafer ZENGİN