ARIK, 'UTANMASI GEREKENLER ÖVÜNÜYOR'

ARIK, 'UTANMASI GEREKENLER ÖVÜNÜYOR'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TBMM’de kabul edilen infaz yasasını değerlendiren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Gaspçılar, hırsızlar, dolandırıcılar, çocuk tacizcileri aramıza katılacak ama gerçekleri yazan gazeteciler hapiste kalacak. AKP ve MHP bir kez daha millet için değil kendilerinden olanlar için el kaldırdı ve bugün utanması gerekenler övünüyor” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık AKP ve MHP gruplarının hazırladığı ve TBMM’de kabul edilen infaz yasasını değerlendirdi. CHP’nin kader mahkumlarının salıverilmesine hiçbir zaman karşı olmadığını belirten Arık, adaleti, hakkı ve hukuku savunduklarını belirtti. AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilen infaz yasasının toplum vicdanında kabul görmeyeceğini belirten Arık, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “İnsanların canını alan, silahlı çete kuranlar aramızda dolaşmasına imkan veren bu yasa AKP’nin yanlışlarını dile getiren, tek bir kişinin kılına dahi zarar vermeyen insanlar bu yasadan yararlanamıyor. Bizim karşı çıktığımız budur. Biz kader mahkumlarının tahliyesine karşı çıkmıyoruz, biz 14 yaşındaki kız çocuğunun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi, tecavüzcüsünün elini kolunu sallayarak yeniden çocukların arasına katılmasına karşı çıktık, karşı çıkmaya devam ediyoruz. Biz bir kız çocuğunu fuhuşa zorlayan zalimlerin sokağa salınırken, çocuklu annelerin cezaevlerinde kalmasına itiraz ediyoruz, itiraz etmeye devam edeceğiz. Gaspçılar, hırsızlar, dolandırıcılar, çocuk tacizcileri aramıza katılacak ama gerçekleri yazan gazeteciler hapiste kalacak. Bu düzenleme ile Ermenek faciasının sorumluları, 25 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu’daki tren kazasının sorumluları, Ali İsmail Korkmaz’ın katilleri, Soma’da 301 madencimizin ölümüne neden olan yetkililer yararlanacak ama bu olayları haberleştiren, halka gerçekleri anlatan gazeteciler yararlanamayacak.

AKP ve MHP bir kez daha millet için değil kendilerinden olanlar için el kaldırdı ve bugün utanması gerekenler övünüyor. Birileri verdikleri sözü yerine getirdiklerini söylüyor: Gaspçılara, hırsızlara, dolandırıcılara söz vermiş olabilirler ama ben buradan hatırlatmak isterim ki, EYT’lilere de söz verdiler, 3600 ek gösterge için polise, öğretmene ve başka meslek gruplarına da söz verdiler. Madem bu kadar sözünüze sadıksınız gelin EYT’liler için verdiğiniz sözleri, polislere, öğretmenlere verdiğiniz sözleri de tutun demeyeceğim. Çünkü daha önce bu konuda sözlerinin arkasında durmadıklarını, duramayacaklarını defalarca kanıtladır. Onlar için çocuk tacizcilerine verilen söz EYT’lilere verilen sözlerden, polislere verilen sözlerden, öğretmenlere verilen sözlerden daha kıymetli. Ama unutmasınlar bu millet tecavüzcüleri salanların kahramanlık pozunu unutmayacak.”