Anlatmaya gerek yok görüyor sunuz!

Anlatmaya gerek yok görüyor sunuz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin 16. Mali Genel Kurulu yapıldı. Bir süre önce düzenlediği basın toplantısında görevdeki 3 yılını değerlendiren OSB Başkanı Tahir Nursaçan, ilgisizlikten ve yalnız bırakıldıklarından yana dert yanmıştı. Nursaçan’ın bu yöndeki isyanının ardından özellikle iktidar kanadından mali genel kurula katılımın olup, olmayacağı merak konusu olmuştu. Ancak, önceki yılların aksine siyasiler, yine Organize Sanayi Bölgesini teğet geçti. Protokol’ün sadece masadaki yazısı göze çarptı.  Ortaya çıkan tablo, internet fenomeninin  dediği gibi “Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz”  sözlerini akıllara getirdi.

 

 

 

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin 16. Olağan mali genel kurulu yapıldı.

OSB Hizmet Binası'nda yapılan genel kurulda divanın oluşmasından sonra gündem maddeleri tek tek görüşülerek oylandı.

Genel kurulda konuşan OSB Başkanı Tahir Nursaçan, ekonominin birinci gündem maddesi haline gelmesi gerektiğini vurguladı. “OSB’yi sahiplenmek için değil sahiplerine hizmet etmek için buradayız” diyen Nursaçan, her zaman şeffaf olduklarını dile getirdi.

 

BAŞKAN ÇELİK’E TEŞEKKÜR

 

Nursaçan, “Ülkemizin kalkınmasında lokomotif görevini üstlenen, sanayi beklentilerine yeterince cevap vermesi, ekonomimin birinci gündem maddesi haline gelmesi yani asıl gündeme dönülmesi birinci gündemimiz olmalıdır. Günümüzde güçlü ülke olmanın yolu güçlü ekonomik yapıdan geçmektedir. Kayseri sanayisi 2017 yılında önemli başarılara imza attı. Biz, sanayide huzurun ve istikrarın kıymetini çok iyi bilmekteyiz. Kayseri Organize Sanayi bölgesine kuruluşundan günümüze kadar hizmet eden herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Planlı kalkınmanın önemli merkezi olan Kayseri OSB yönetim kurulu olarak ‘OSB’yi sahiplenmek için değil sahiplerine hizmet etmek için buradayız’ anlayışı ile buradayız. Her zaman şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile hareket edilmiştir. Emlak vergisi, TRT, KOSGEB payı, KDV, ÖTV indirimi, imar barışı gibi öncelikli konularda sanayicilerimiz adına gerekli girişimlerde bulunulmuş ve olumlu sonuçlar alınmıştır. Kayseri OSB yönetimi olarak 2018 yılını ‘İhracat yılı’ olarak ilan ettik. Dış ticaretin geliştirilmesi adına firmalarımıza destek sağlayacak dış ticaret istihbarat merkezi kurulmuştur. Kayseri Uluslararası Fuar ve Ticaret Merkezi çalışmaları devam etmektedir. Fuarın ikinci binası için de Kalkınma Bakanlığı’ndan 11 buçuk milyon TL destek sözü alınmış olup işlemler devam etmektedir. Kayseri Büyükşehir Belediye başkanımıza da teşekkür etmek istiyorum, merkezimizin peyzaj çalışmalarını üstlenmişlerdir. Yaklaşık 9 milyon TL’lik bir harcamadır" diye konuştu.

"Türk Ticaret Merkezi'nin kurulması çalışmaları devam etmektedir" diyen Nursaçan, firmaların yeni pazarlara açılması için de projeler  ürettiklerini kaydetti.

“KAYSERİ SANAYİSİ TASARIM FAKİRİ BİR SANAYİDİR”

Daha sonra sanayiciler tek tek söz alarak taleplerini ve isteklerini dile getirdi. Genel kurulda konuşan sanayici Mustafa Selçuk, OSB’nin sanayiciye destek olmadığını  öne sürerek, “Dünyada Çin var ise, Türkiye’de de Kayseri var” ifadelerini kullandı.

Bir diğer sanayici Baki Somyürek de söz alarak OSB yönetimini eleştirdi.

Somyürek, Nursaçan’ı eleştirerek, “Sanayiciye ne veriyorsunuz, hep alıyorsunuz” dedi.

Kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Nursaçan, “Biz sanayicimizi severiz. Boş laflarla peynir gemisi yürümez. Kayseri sanayisi tasarım fakiri bir sanayidir “diye konuştu.

SİYASİLER MALİ GENEL KURULA İLGİ GÖSTERMEDİ

Diğer yandan siyasilerin ve özellikle iktidar kanadının OSB’deki genel kurula önceki yılların aksine ilgi göstermemesi de dikkat çekti. Bir süre önce düzenlediği basın toplantısında görevdeki 3 yılını değerlendiren OSB Başkanı Tahir Nursaçan, ilgisizlikten ve yalnız bırakıldıklarından yana dert yanmıştı.

Nursaçan, “Yaptığımız başarılı çalışmalara, yatırımlara ve projelere rağmen görmezden geliniyoruz, verilen sözler tutulmadı, yalnız bırakıldık, üzerine alınan alınsın”  ifadelerini kullanmıştı.

Nursaçan’ın bu yöndeki isyanının ardından özellikle iktidar kanadından mali genel kurula katılımın olup, olmayacağı merak konusu olmuştu. Ancak, önceki yılların aksine siyasiler bu kez Organize Sanayi Bölgesini teğet geçti. Ne milletvekilleri ne de il yönetimleri genel kurula katılmadı.

OSB’de ortaya çıkan bu tablo ise Elazığ'da şelale önünde çektiği amatör video ile internet üzerinde kısa sürede yayılan ve fenomen olan 50 yaşındaki İsa Sezeroğlu’un “Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz “ sözlerini akıllara getirdi.

Haber Merkezi-Cafer ZENGİN