AİLE HEKİMLERİ KIZGIN: TARİHİMİZDE HİÇBİR ZAMAN HEKİMLER BU KADAR KÜÇÜK DÜŞÜRÜLMEDİ

AİLE HEKİMLERİ KIZGIN: TARİHİMİZDE HİÇBİR ZAMAN HEKİMLER BU KADAR KÜÇÜK DÜŞÜRÜLMEDİ
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Aile Hekimleri Derneği, pandemi sürecinde ek ödeme aldatmacası olduğunu belirterek, “Tarihimizde hiçbir zaman hekimler bu kadar küçük düşürülmedi” açıklaması yaptı.  Açıklamada, Aile hekimlerine 3 bin TL ücret verilecek haberleri, lütuf değil, aylardır duyulmayan, yok sayılan aile hekimlerine sus payı mıdır?” denildi.  

Pandeminin ilk günlerinden itibaren aile hekimlerinin hem poliklinik hizmeti vermekte hem de covid hasta takipleri yaptığını belirten Aile Hekimleri Derneği yönetimi, “Ancak, pandemi döneminde meslektaşlarımız hastalanmış hayatını kaybetmiş ve ne  yazık ki ücret kesintisi yaşamıştır. Hayatını kaybeden meslektaşlarımız görev şehidi sayılmamış ailelerine tazminat çok görülmüştür. Pandemi ödemesini biz talep etmedik. Sayın bakanımız aylar önce basının karşısında sözünü verdi. Pandemi mart ayında başladı. 1 Ağustos un aile hekimleri için pandemi başlangıcı sayılmasını kabul etmiyoruz. Aile hekimlerine 3 bin TL ücret verilecek haberleri; lütuf değil, aylardır duyulmayan, yok sayılan aile hekimlerine sus payı mıdır? Basın yalana alet olmasın! Bizler bu algının kurbanı olmayacağız. Üst sınırı 3bin TL olan ödemeyi hiç alamayacak hekimler olacağı gibi ‘sekreterya’ performansına göre çok düşük ücretler verilmesi de öngörülmektedir.  Yönetmelik düzenlemesinde yine belirsizlik yine sadaka yine keyfiyet hakimdir. Aile hekimlerini değersizleştiren ve telesekreter gören yaklaşımı reddediyoruz. Adaletsiz ödemeyi reddediyoruz. Meslek onurumuza sadaka ile muamele edemezsiniz” ifadelerini kullandı.

 “HANGİ BÜROKRATLAR KANDIRMAKTADIR? SAĞLIK BAKANLIĞINI ADALET VE VİCDANA DAVET EDİYORUZ”

“Yeni normal bizim normalimiz değil. Eskiden üvey evlat görünen aile hekimleri artık parayla çalıştırılan köleler midir sizin gözünüzde?” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bizler, hem meslek ahlakımız hem de ettiğimiz yemine sadık, sağlık ordusunun en ön saflarındaki neferleriz. Ülkemiz için halkımız için canımızı veriyoruz. Bin canımız olsa yine vermeye de hazırız, ama emeğimiz parayla ölçülemez. Emeğimizin hakkını şartsız koşulsuz teslim edin. Ülkemizdeki hiçbir kuruma yapılan pandemi ek ödemesi bir şarta bağlanmamışken ve aylardır aile hekimleri dışında sağlık çalışanlarına ödeme yapıldıktan sonra hatırlanmak ve ödemeyi şarta bağlamak kimin fikridir? Sayın bakanımız, bize 3 ay önce söz verirken bir şarttan söz etmemişti. Biz görevden kaçmadık, ancak kimse birinci basamak sağlık çalışanlarının, aile hekimliği çalışanlarının emeğini küçümsemesin. Sağlık çalışanları içinde en çok enfekte olan ve  hayatını kaybeden meslek grubu arasında aile hekimliği çalışanları varken 6 ay görmezden gelinmek, emeği yok sayılmak onur  kırıcıdır. Covid hastalarını telefonla izlemek bilimsel olmadığı gibi etkin değildir. Hasta takibini paraya bağlamak etik ve adil değildir. Bizi diğer kamu çalışanlarından farklı görme, ilk kez pandemide emeği ücretlendirme kimin fikridir? Hangi bürokratlar sayın bakanımızı, ülkemizi yönetenleri kandırmaktadır? Sağlık bakanlığımızı adalet ve vicdana davet ediyoruz. Özellikli izlem yapmamaya devam edeceğiz”