Yücel 'İşte Belge' dedi, gözler 'Yok öyle bir şey' diyen Büyükkılıç ile 'İspat edin mesleği bırakırım' diyen Savruk'a çevrildi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı.

Yücel 'İşte Belge' dedi, gözler 'Yok öyle bir şey' diyen Büyükkılıç ile 'İspat edin mesleği bırakırım' diyen Savruk'a çevrildi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı.

51 maddenin görüşüldüğü toplantıda İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, ‘10, 30, 50, 100, 200 TL gibi parkmetre ücretlerini ödemeyen vatandaşlara yönelik hukuki işlem başlatıldığını ve bu nedenle ayrıca 600 TL’de avukatlık parası da talep edildiğini belirtti. Bu yöndeki iddiaları Başkan Memduh Büyükkılıç, kabul etmeyerek, Yücel’e tepki gösterdi. BÜYÜKKILIÇ: ASLI YOK, ASTARI YOK Büyükkılıç, ‘Her duyduğunuzu buraya taşımak zorunda değilsiniz. Her şeyi buraya taşıyorsunuz aslı yok astarı yok. Küçük alacaklara yönelik böyle bir durum söz konusu değil’ dedi. Büyükkılıç, daha sonra Başkan vekili Mehmet Savruk'tan, Meclis'e bilgi vermesini istedi.

‘OĞLUM İŞİNDE ÇOK BAŞARILI, 300-500 LİRANIN PEŞİNE DÜŞECEK BİR DURUM DEĞİL... ‘

Oğlunun belediye şirketleri İmar, Ulaşım AŞ’nin işlerine de baktığını belirten Savruk, ise ‘Oğlum işinde çok başarılıdır. Hatır için bu görevi yerine getirir oğlum, ama 300-500 liranın peşine düşecek bir durum değil’ dedi. Savruk, Yücel’e bu konuda bir dosya getirmesi halinde görevi bırakacağını da belirterek, ‘Düşük ücretli alacaklarda 600 TL avukatlık talep edilmesi asla, söz konusu değil. Bir tek dosya getirsin, ben mesleği bırakacağım’ ifadelerini kullandı. ’BELGELERİ ULAŞTIRACAĞIM’ Yaşanan bu söz düellolarının ardından Yücel, Meclis'te, bu konuda belgeleri Başkan'a ulaştıracağını dile getirdi. Yücel'in bu yönde bazı belgeleri daha sonra Başkan Büyükkılıç'a ulaştırdığı öne sürüldü.

AVUKAT KAAN SAVRUK İMZALI 53 TL ALACAK TEBLİGATI ORTAYA ÇIKTI!

Diğer yandan haber merkezimize de ulaştırılan Kayseri Ulaşım AŞ Vekili Avukat Kaan Savruk imzalı' Otopark ücreti borcu' başlıklı bazı tebligatlardaki miktarlar da dikkat çekti. Büyükkılıç ve Savruk'un, Meclis'te küçük alacaklara yönelik böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtmelerine rağmen, bir vatandaşa 53 liralık park borcu olduğu için Kaan Savruk imzalı tebligat gittiği ve tebligattan itibaren 7 gün içinde borcun ödenmemesi halinde de icra takibi başlatılacağı belirtiliyor. BÜYÜKKILIÇ VE SAVRUK NE YAPACAK? Ortaya çıkan bu tablonun ardından Büyükşehir cephesinin yapacağı açıklama merak ediliyor. Bazı çevreler ise ‘Bu yönde bir örnek gösterin, mesleği bırakırım’ diyen Mehmet Savruk'un tavrının ve savunmasının nasıl olacağını merak ediyor.