Ücretsiz grip aşısı uyarısı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2023 yılı grip aşısı uygulamasının 15 Eylül'den itibaren başladığını hatırlatarak uyardı. Kayseri'deki vatandaşların ücretsiz grip aşısı için nasıl bir yol izleyeceğinin detayları ise Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Ücretsiz grip aşısı uyarısı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

65 yaş üzeri büyüklerle sağlık koşulları açısından risk grubuna girenler, kronik hastalığı olanlar grip aşılarını ücretsiz olabileceği hatırlatan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşları aşı konusunda uyardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yılın bu dönemlerinde sık rastlanan grip salgınlarının etkilerini azaltmak, hastalığın hafif geçirilmesini sağlamak ve halk sağlığını korumak amacıyla 2023 yılı grip aşısı uygulamasını 15 Eylül itibarıyla başlattıklarını belirterek, "65 yaş üzeri büyüklerle sağlık koşulları açısından risk grubuna girenler, kronik hastalığı olanlar grip aşılarını ücretsiz olabilir. Lütfen ihmal etmeyelim." ifadelerini kullandı.

Kayseri'deki 65 yaş ve üstü ve kronik hastalığı bulunanlar vatandaşlarda hekimlerine reçetelerini yazdırıp bu reçeteyle ücretsiz grip aşısını eczanelerden temin edebilecek. Kronik hastalığı olan yurttaşlar ise risk durumlarını e-nabız üzerinden kontrol edip randevu alabilecekler.