Bu hafta hangi şirketler yatırımcısının yüzünü güldürdü?

Yatırımcıları tarafından Kayseri'de de yakından takip edilen Borsa İstanbul BİST 100'de hafta nasıl geçti? BİST 100'de hangi şirketler haftanın en yüksek performans gösterdi? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Bu hafta hangi şirketler yatırımcısının yüzünü güldürdü?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tüm yurtta yatırımcıları tarafından yakından takip edilen Borsa İstanbul Kayseri'de de birikimlerini Borsa'da değerlendiren vatandaşlar tarafından yakında takip ediliyor. Yatırımcıları tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da bu hafta neler oldu? BİST 100 endeksinde hangi şirketler haftalık performanslarıyla ön plana çıktı? Yatırımcısını bu hafta üzen şirketler hangileri oldu? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası haberimizde...

BİST 100 zirve tazeledi

Hafta boyunca Borsa İstanbul'da dalgalı bir seyir izlendi. 22 Nisan Pazartesi günü işlemlere başlayan Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi 9.794 puanla açtı ve 26 Nisan Cuma günü 9.915 puanda kapattı. Hafta boyunca en düşük 9.645 puanı gören endeks, en yüksek ise 9.956 puana ulaştı. BİST 100 endeksi, 10 bin puana yaklaşarak zirve tazelediği bir haftayı geride bıraktı.

En iyi ve en kötü performanslar belli oldu

Hafta boyunca en iyi performansı göstererek en çok getiri sağlayan ve yatırımcısının yüzünü gülderen ilk 3 şirket sırasıyla Vakıfbank (%17.49), Zorlu Enerji (%12.40) ve Tab Gıda (%11.61) oldu. Negatif performans gösteren şirketler ise Akfen Yenilenebilir Enerji (%-9.45), Bera Holding (%-8.16) ve Doğuş Otomotiv (%-6.06) oldu.

BİST 100'de işlem gören Kayseri Şehir Endeksi'nde yer alan Kayseri Şeker Fabrikası, %5,14'lük pozitif bir performans oranıyla 31,12 TL'den haftayı kapattı.

23 Nisan Salı günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili nedeniyle Borsa İstanbul'da işlem yapılmadı.