Tamer'den o isimlere kamu yatırımı tepkisi: Anlamsız şeylere kulak asmamak gerekir!

'Kayseri hak ettiği yatırımları almıyor' açıklamalarına tepki gösteren AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer: Anlamsız şeylere kulak asmamak gerekir...

Tamer'den o isimlere kamu yatırımı tepkisi: Anlamsız şeylere kulak asmamak gerekir!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber:Cafer ZENGİN-  MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy,  “Kayseri, Konya’nın 6’da 1’i yatırım alıyorsa, bu kabul edilir değil. Kayseri hak ettiği yatırımları almıyor” açıklaması ile dikkat çekmişti. Ersoy’un bu yöndeki çıkışına Cumhur İttifakı ortağı olan AK Parti’den ilk tepki İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’dan geldi. 
ÇOPUROĞLU, ERSOY’A DESTEK VERDİ
Çopuroğlu, beklenenin aksine Ersoy’a destek verdi ve   “Hep ister modda olmamız şart” dedi. Çopuroğlu,  “Bu yöndeki sözler Kayseri’nin gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir hedeftir. Göreve geldiğimizde ‘Kayserili işini bilir’  diye bir yaftalama söz konusuydu, biz ise  işini bilir değil, Kayserili işini takip eder dedik ve bu şekilde çalışıyoruz” dedi.
ATAŞ: VERİLEN SÖZLER TUTULMADI
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da Meclis’te sık sık konuyu gündeme getirerek, “Kayseri’ye üvey evlat muamelesi yapılıyor” ifadelerini kullandı. Her seçimde Kayseri’nin iktidara rekor oy verdiğini, ancak bu oylara rağmen verilen sözlerin tutulmadığını dile getiren Ataş, “Bir tarafta 1,5 milyon nüfuslu, her seçimde iktidara sonsuz kredi veren, verdiği rekor oyların karşılığını işsizlik ve ucuz gıda kuyrukları olarak geri alan Kayserili var; diğer tarafta ise Kayseri’ye bir yılda yapacağı yatırımdan fazla parayı Ankara’daki sarayın bakımına, Marmaris’teki yazlık saraya, Ahlat’taki kışlık sarayına harcayan saray eşrafı vardır. İktidarı Kayserililerin vicdanına bırakıyor, ilk seçimde Kayserili işini bilir, gereğini yapar diyorum”  diye konuştu. 
ARIK: KUYRUKLU YALAN
CHP Milletvekili Çetin Arık da, Kayseri’nin kamu yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını savunarak, “Her kim ki Kayseri kamu yatırımlarından hak ettiğini aldığını söylüyorsa yalan hem de kuyruklu yalan söylüyordur. Aksini iddia eden bakanlıkların rakamlarına baksın” dedi.
TAMER’DEN KAMU YATIRIMI TEPKİSİ: GEREKSİZ, KULAK ASMAMAK GEREKİR
Kayseri’nin kamu yatırımları konusundaki tartışma sürerken, bu konuda AK Parti  Milletvekili İsmail Tamer’den dikkat çeken bir çıkış geldi. “Kayseri hak ettiği yatırımları almıyor” yönünde yapılan açıklamalara da tepki gösteren Tamer, “Kayseri önemli yatırım alan illerden bir tanesi ve almaya da devam ediyor. ‘Yeteri kadar yatırım almıyoruz’ ,  ‘Kayserili işini bilir’ gibi anlamsız şeylere kulak asmamak gerekir” dedi.
“KAYSERİ HAK ETTİĞİ YATIRIMLARI ALIYOR"
Tamer, “Kayseri yeteri kadar yatırım almadı, üvey evlat muamelesi gibi anlamsız, gereksiz şeyler var. Kayseri önemli yatırım alan illerden bir tanesi. Yapılan çalışmalarla 30 milyar TL’lik yatırım söz konusu. Bunu ‘yeteri kadar kamu  yatırımı alamıyoruz, Kayseri işini bilir’ gibi anlamsız şeylere kulak asmamak lazım. Kayseri hak ettiği şekilde yatırımlar alıyor ve yatırımlar yapılmaya da devam ediyor” şeklinde konuştu.