Şiddete karşı yürüdüler

Şiddete karşı yürüdüler
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Kayseri’de Kadına yönelik şiddete tepki göstermek için yürüyüş düzenlendi. Sivas Caddesi’nde bir araya gelen siyasi parti, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar sloganlar ve pankartlar eşliğinde Meydan’a yürüyerek, şiddete karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

 

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar Sivas Caddesi’nde bir araya geldi.

Kalabalık daha sonra sloganlar ve davul zurna eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık taşıdıkları pankartlarla da şiddete karşı birlik çağrısı yaptı.

 “Şiddet karşısında susmuyoruz, haklarımız ve hayatlarımız için mücadele ediyoruz” çağrısı yapan kalabalık daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yürüyüşü sonlandırdı. Burada kalabalık adına basın açıklamasını Belkıs Karabulut yaptı.

Kadınların yaşamın her alanında ayrımcılığa ve şiddete maruz kaldığını ifade eden Karabulut, kadınların haklarının her geçen gün tırpanlandığını savundu.

Açıklamasında, son dönemde artan yoksullukla  birlikte kadına yönelik şiddetin daha da arttığını ifade eden Karabulut, kadın cinayetlerine de dikkat çekerek,  ortaya çıkan rakamların da kadının karşı olduğu durumu gözler önüne serdiğini belirtti.

“YOKSULLUK KADINLAR İÇİN ŞİDDETİ DAHA DA AĞIRLAŞTIRILIYOR”

Karabulut, “Son dönemlerde krizle birlikte artan yoksulluk kadınlara daha fazla şiddet olarak dönüyor. Özellikle çalışma yaşamının güvencesizleştirilmesi, ağırlaşan yaşam koşulları, ücret eşitsizliği, hiçbir sosyal haktan yararlanamamak, haksız işten atılmalar, esnek, güvencesiz çalıştırılma katlanarak artan yoksulluk kadınlar için şiddeti daha da ağırlaştırılıyor. Krizin yükü emekçilere yıkılmak istenirken, burada kadına özel bir rol biçilerek krizin yıkıcı sonuçları ile kadınlar baş başa bırakılıyor. Şiddete karşı asla boyun eğmeyeceğiz. Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Yoksulluğa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Şiddete karşı mücadelemizde, gücümüzü kadın dayanışmasından, eşitlik talebindeki haklılığımızdan alıyoruz" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından kadınlar, şiddete alkışları ile de tepki gösterdi. Haber Merkezi-Emre POLAT