SES'ten, Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında suç duyurusu

SES'ten, Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında suç duyurusu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Orhan Karakaya ve KESK üyeleri, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Başkan Karakaya, “Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi servisinde kanunlara, yönetmeliklere ve vicdanlara aykırı şekilde yapılan, haksız kazanca ve kamunun zararına yol açan ameliyatları yapan ve yapılmasına göz yuman hastane yöneticileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Çünkü Ortopedi servisinde yasalara, yönetmeliklere ve vicdanlara aykırı şekilde yapılan usulsüz ameliyatlar var. Özellikle mesai sonrası yapılan ameliyatlarla haksız kazanç ve devleti, kamu kurumunu zarara uğratma söz konusu. Biz devletin imkanlarının kullanılmasıyla özel ameliyatlar yapılmasına göz yumamayız. Çünkü burada yetimin hakkı var. Bu kişiler hakkında gerekli girişimlerde bulunduk.” diye konuştu.

“HASTANE İDARESİ GÖZ YUMUYOR”

Karakaya, “Ortopedi servisinde yapılan bazı usulsüz ameliyatlar nedeniyle hastanemizin, devletimizin soyulduğunu, zarara uğratıldığını bazı doktorların da haksız kazanç sağladığını daha önce de kamuoyuyla paylaşmıştık. Bu uygulama aynen devam ediyor, ettiriliyor. Hastane idaresi göz yumuyor. Ortopedi servisinde yapılan bu usulsüz ameliyatlarda kullanılan ortez-protez malzemelerin de darbeci denen FETÖ örgütüne yakın bir firmadan temin edildiğine dair bilgilerin olduğu da söyleniyor. Bu yönde de iddialar var. Araştırması gereken, bu usulsüz uygulamayı engellemesi gereken hastane yönetimi, başhekimi bu yaşanan usulsüzlüğü niçin sonlandırmıyor, niçin engel olmuyor? Bir kez daha bu soruları muhataplarına soruyoruz.” diye konuştu.