Kayseri'deki o sokağın gizemli dünyası...

Kayseri'nin gezilip görülecek yerlerini sizler için derlemeye devam ediyoruz. İşte o adreslerden birisi daha… Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki o sokağın gizemli dünyası...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes’in eteklerine kurulan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kayseri, son dönemlerinde adından sıkça söz ettiriyor. Her alanda gelişen Kayseri’de yaza doğru yaklaşılması ve güneşin gökyüzünde yerini almasıyla birlikte vatandaşlar gezilip görülecek yerlerin araştırıyor. Vadileri, ormanları, şelaleleri ile adeta huzurun adresi olan Kayseri’de tarihi ve mimari eserlerde göz dolduruyor. 

Kayseri Olay haber merkezi olarak kentin birbirinden güzel adreslerini sizler için derliyoruz. İşte o adreslerden birisi daha… Merkeze en yakın yerlerden özellikle öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören Talas Osmanlı Sokağı…  Doğa tüm güzelliğini ve bereketini cömert bir şekilde sununca, Kayseri tarih boyunca insanoğlu tarafından yurt edinilen bir yer oldu… Yerleşim yerleri de yine doğanın hediye ettiği malzemelerle kuruldu. Her ilçesi başka bir güzel olan Kayseri merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Talas ilçesi, şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri. Tarihi M.Ö 1500’lü yıllara kadar uzanan tarihi ilçe de Mazakalıların, Kapadokyalıların, Romalıların ve Anadolu’ya akınlar düzenleyen Türkmenlerin izlerini taşıyor. Ve bu ilçe geçmişin izlerini taş evlerinde, tarihi sokaklarında ve asırlık konaklarında saklıyor. Tarih boyunca onlarca medeniyeti bünyesinde barındıran ve farklı din ve kültürden insanların buluşma noktası olan Talas, ziyaretçilerini adeta tarihi yolculuğa çıkarıyor. Talas’taki tarihi değerleri turizme kazandırmak adına 67 konak ve evin restore edilmesi ile açılan Osmanlı Sokağı gümüş atölyesi, antikacı, hediyelik eşya ve deri atölyesi, el sanatları atölyesi, lokanta ve kafeteryalarla hizmete sunulmuştur.

Günümüzde ise dar sokakları, yüksek duvarlı taş evleri ve tarihi yapılarıyla dikkat çeken ilçe, yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği canlı bir sosyal yaşama sahip. Kış mevsiminde özellikle öğrenciler yaz mevsiminde ise gurbetçiler için vazgeçilmez olan Talas Osmanlı Sokağı bambaşka bir atmosfer sunuyor. 

Asırlar boyunca İslam hoşgörüsüyle Türk, Kürt, Ermeni ve Rum kimliklerini bir arada yaşatmış bir yerleşim alanı olan Talas, ziyaretçilerine adeta bir kültür mozaiği sunuyor.