Saçmacı'dan, Gülsoy'a hodri meydan çağrısı

Saçmacı'dan, Gülsoy'a hodri meydan çağrısı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yöresel Ürünler etkinliğinin 3’üncüsü Dünya Ticaret Merkezinde açıldı. Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı, fuarda basın mensuplarına açıklama yaptı ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy’a hodri meydan çağrısı yaptı.

 Kayseri’de Sun Fuarcılık tarafından düzenlenen Yöresel Ürünler etkinliğinin 3’üncüsü açıldı. Dünya Ticaret Merkezinde açılan ve 10 gün sürecek olan etkinliğe 250 firma katıldı. Fuarı düzenleyen Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı, çarpıcı açıklamalar yaptı ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy’a yüklendi. Saçmacı, Gülsoy’a yönelik olarak, “ YÖREX fuarına neden üyelerin paraları ile gittiniz?” diye sordu. Saçmacı, “Burası İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’ne bağlı olan, Kayseri Dünya Ticaret merkezi Fuar Alanı. Biz Kayseri’de 1 yıl içinde bu etkinliği 3 defa yapıyoruz. Bu tür etkinlikler büyük şehirlerde her hafta yapılıyor. Bu gördüğünüz firmaların bir çoğu zaten bu tür etkinliklerde katılımcı firmalar olarak devam ediyor. Kayseri’de şöyle bir sistem var, zihniyet olarak; bu memlekette 300 bin ziyaretçi bu fuar alanını ziyaret ediyorsa, buraya rağbet gösteriyorsa, burayı seviyorsa, herhalde birkaç kişinin konuştuğu kelimede bir hata vardır. Yani 300 bin kişi mi doğru konuşuyor, yoksa bir kişinin söylediğinde mi doğruluk payı var. Demek ki burada bir husumet var. Tabi bunların ne olduğunu biliyoruz. Gelelim diğer mevzuya, siz KTO olarak Antalya’da Yöresel Ürünler Fuarı’na gideceksiniz, 200 bin liradan fazla masraf edeceksiniz, 18 bin üyenin aidatıyla yatırdığı parayı, orada 200 küsür bin TL ödeyerek, oraya katılım sağlayacaksınız, orada pozlar vereceksiniz. Hemen arkamızda Erzurum Niler firması var. Bu firma Antalya Yöresel Ürünler Fuarı’nda vardı, Antalya Yöresel Ürünler Fuarı’na katılırken hijyenik oluyor, oradaki esnafa zarar vermiyor da Kayseri’ye gelince mi hijyenik şartları veya buradaki esnafa zarar veriyor konusu açılıyor. Bu nasıl bir tezatlık. Bu firma Kayseri’ye gelince mi sıkıntı oluyor. Siz oraya onu ziyarete gittiğinizde sıkıntı olmuyor mu.” dedi.

 “BU ESNAF PARAYI İSRAİL’E Mİ GÖTÜRÜYOR?”

Kayseri firmalarının korunması gerektiğini belirten Saçmacı, şu ifadeleri kullandı, “Ben Kayseri firmasıyım, ben Türkiye’de 50 tane, birçok şehirde bu etkinlikleri yapıyorum. Ben Kayseri firmasıyım, sizin Kayseri firmasını desteklemeniz gerekmiyor mu? “Sizin oraların nesi meşhurun isim hakkı, kullanım hakkı tarafıma ait. Bana karşı çıkıyorsunuz ama Antalya Yöresel Ürünler Fuarı’na katılım sağlıyorsunuz, para harcıyorsunuz ama gidiyorsunuz benim patentimin önünde poz veriyorsunuz. Bu nasıl Kayseri firmasını kollamak. Milliyetçilikten bahsediyorsunuz bu mu milliyetçilik. Siz diyorsunuz ki buradaki fuar esnafı Kayseri’nin parasını dışarı götürüyor. Ben bunu anlayamıyorum. Buradaki fuar esnafı bu parayı İsrail’e mi götürüyor. Siz neden Kayseri’deki 18 bin üyenin parasını Antalya’ya gidip çarçur ediyorsunuz. Dışarıya gitmiyor mu o zaman bu para? Bakın biz Kayseri Ticaret Odasında önceki yönetimdeyken, ben yöresel ürünler fuarını gidip ziyaret ettiğimde, katılım sağladığımızda kendi cebimizden gidiyorduk. Hiç kimse artı ticaret odasın faturası kesilemezdi. Haber gönderiyor arkadaşlar. Biz bunu ORAN Kalkınma Ajansından karşılıyoruz. Sizin ORAN Kalkınma Ajansından kaç lira karşıladığınızı biliyorum ben. ORAN Kalkınma Ajansı Kayseri’ye yatırım yapmasını veya o parayı burada harcamasını bilmiyor mu?”

“SİZİN ATTIĞINIZ HER ADIMDAN BİZİM HABERİMİZ VAR”

Gülsoy’a yönelik olarak, “Sizin attığınız her adımdan bizim haberimiz var.” diyen Saçmacı, hodri meydan çağrısı yaparak, “100 bin imza toplayın ben bu etkinlikleri Kayseri’de bir daha yapmayacağım” ifadeleri ile de dikkat çekti. Saçmacı, “Siz bir kişi olarak 300 bin kişinin karşısına gelemezsiniz. Ben 100 bin imza topladım geçen fuarda. Hadi siz meydana Ticaret Odası olarak koyun masayı bir günde değil, iki günde değil, on günde toplayın o imzayı da göreyim sizi. Siz 100 bin imzayı toplayın halktan ama doğru imza toplayın tek tek kontrollü. Ben bu etkinlikleri Kayseri’de bir daha yapmayacağım. Şunu herkesin çok iyi bilmesi lazım. Rızkı veren Allah’tır. Gerisi teferruattır” diye konuştu.

“SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM”

Saçmacı, yaşanan süreci gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da anlatacağını da belirtti. Ortadaki hesabın husumet olduğunu savunan Mehmet Saçmacı,  Gülsoy’a yönelik, “Sen Ticaret Odası Başkanlığı seçiminden önce burayı birilerine söz verirken bana mı sordun.”şeklinde konuştu. Saçmacı, “Kayseri Ticaret Odası olarak,  6 TL’ye alınan doların 7 TL 10 kuruşa satıldığı, milyonların cebe indirildiği günlerde sen Ticaret Odası olarak buna müdahale ettin mi? Bir gün çıkıp açıklama yapabildin mi? Önce bunların hesabını soracaksın. Bunları kim yapıyorsa hesabını vermek zorundadır.”şeklinde konuştu. Saçmacı, konuşmasının bu konuda sonuna kadar mücadele edeceğini belirterek, şunları söyledi, “Bu işlerin sonu nereye gidecekse ben varım. Sonuna kadar varım. Bu zihniyet daha önce FETÖ terör örgütü şunu yapardı. Kendinden olmayan, kendi kafasından olmayan, kendinden olmayan iş adamlarını üstüne SSK’yı gönderirdi, defterini ister, cezalar kestirir. Bu zihniyet o zihniyet. Bu zihniyet FETÖ’den aynı tastan su içmiş, yemek yemişlerin zihniyeti. Bunu sonuna kadar götüreceğim.”