'Saadet Partisi'nden aday olursa ben çekilirim, çünkü orada rahat değil'

'Saadet Partisi'nden aday olursa ben çekilirim, çünkü orada rahat değil'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi (SP) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Arıkan, Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir adayı Memduh Büyükkılıç ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.  “1994’lü yıllarda Memduh Başkanın fotoğraflarını asıyoruz diye kaldırım karşısında bizimle alay edenler, Bu iş Memduh Başkanla olmaz diyeler, şimdi Memduh başkanın etrafından bir menfaat şebekesi oluşturmuş durumda” diyen Arıkan,  “Memduh Başkanın özündeki Büyükkılıç olarak, belediye başkanlığı yapacağı yer Saadet Partisidir. Eğer derse ki ben Saadet Partisi’nde belediye başkan adayı olacağım, ben bugün istifa etmeye hazırım. Çünkü bulunduğu ortamda vicdanen rahat belediye başkanlığı yaptığını düşünmüyorum” diye konuştu.

 

 

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Arıkan, 38 Kent TV’de Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sunduğu Sansürsüz programında konuştu. Gündeme dair ve bunun yanında yaptıkları çalışmalara yönelik açıklamalar yapan Arıkan, projelerini anlattı hem de rakibi Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir adayı Memduh Büyükkılıç ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

“SAADET PARTİSİ YÜKSELİŞTE, BU DURUMDAN RAHATSIZLAR”

“Kayseri’de 17, Türkiye de 1389 noktada aday gösteren tek siyasi partiyiz” diyen Arıkan, “Bizim her yerde adayımız var. İftiralara vatandaş itibar etmesin. Saadet Partisi neden hedefte? Hiçbir dönemde Saadet Partisi bu kadar hedef tahtasına konmamıştı. Şimdi adaylarımıza baskılar söz konusu.  Yerel imkanlarla da baskılar söz konusu. Ben Saadet Partisi için bu kıpırdamanın olduğu kanısındayım. Anket yapıyorlar önlerine geliyor. Saadet Partisi yükselişte. Bu rahatsız ettiği için partimizi hedefe koydular. İvme kazandık, yükselişe geçtiğimizi sahada da görüyoruz.  Bu seçimde sahaya çıkmak için adaylarımız can atıyorlar” dedi. Arıkan, seçim sloganlarından biri olan “cepsiz ceketin”, aynı zamanda kefeni anımsattığını da söyledi.

 

“VİCDANEN RAHAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 94 ruhu söylemini de değerlendiren Arıkan, bugün o ruhun olmadığını ve söz konusu anlayışla da olmayacağını savunarak, Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir adayı Memduh Büyükkılıç ile ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı. Arıkan, Büyükkılıç’ın aday gösterilmemesi halinde parti içinde adaylık teklifinin yapılması konusunu gündeme geldiğini belirtti ve ekledi: Şu an an bulunduğu ortamda vicdanen rahat belediye başkanlığı yaptığını düşünmüyorum.

 

“MEMDUH BAŞKANIN ETRAFINDAN MENFAAT ŞEBEKESİ VAR”

“94 ruhu yok, o ruhun olmadığını bende biliyorum seçmende olmadığını gördü artık.”  diyen Arıkan,  Büyükkılıç ile 1994’lü yıllarda yaşadığı zımba anısını da anlattı. şunları söyledi: “Vatandaşta 94 ruhunun Saadet Partisi ile geleceği inancının tam olduğu kanaatindeyim.  Bu da bizim için Saadet Partisinin sahada söylem ve eylem anlamında elini rahatlatan bir durum. Bunun dışında sayın Cumhurbaşkanının 94 ruhu diye kast ettiği ruhta şunu ben görüyorum. 1994 yılında sayın Büyükkılıç il başkanımızdı, 95’te de milletvekili adayımız idi.  Bende gençlik kollarında çok iyi hatırlıyorum; Memduh başkan elime tel bir zımba vermişti, ip vermişti bir de naylon bayraklardan vermişti. ‘Al Mahmut şunları as’ demişti. Aynı binamızdaydık yine. Tel zımbalarla, ipleri naylon bayraklara çekiyorduk, tel zımbalara onu yapıştırıp elektrik direklerine çıkıp o bayrakları asıyorduk. Polislerden kaçarak elektrik direklerine, trafolara Memduh başkanın fotoğraflarını asıyor idik o dönem. Biz o çalışmaları yaparken 94-95’lerde kaldırımın karşısında bizimle tabir yerindeyse dalga geçiyordu birileri. ‘Sizin ne işiniz var orada, Memduh başkanla bu iş olmaz. Yanlış yerdesiniz’ diye bizimle alay eden yaklaşımlar vardı. Bugün fotoğraflarsa baktığımda 90’lı yıllarda kaldırım karşısında bizimle dalga geçen insanların bugün Memduh başkanın etrafından bir menfaat şebekesi oluşturduğunu görüyorum.  Sayın Cumhurbaşkanın 94 ruhundan kastı, o 94 yılında Memduh Başkanın etrafındaki insanları bugün bulamamasından kaynaklanıyor. Bu hikâyenin 3 aktörü var birisi Saadet Partililer, birisi Memduh başkan birisi de etrafındakiler. Değişmeyen grup bizimkiler. Maalesef diğer aktörlerin değiştiği kanaatindeyim.”

 

“BÜYÜKKILIÇ ŞU AN RAHAT DEĞİL”

Konuşmasında, “Memduh başkanın özündeki Memduh Büyükkılıç olarak belediye başkanlığı yapacağı yer Saadet Partisidir” ifadelerini de kullanan Arıkan, “Eğer derse ki ben Saadet Partisi’nde belediye başkan adayı olacağım, ben bugün istifa etmeye hazırım. Daha rahat belediye başkanlığı yapacaktır. Daha rahat içindeki özünü sahaya yansıtabileceği kanaatindeyim.  Etrafındaki şartlar özündeki Memduh Büyükkılıç’ı ortaya çıkarmadığı kanaatindeyim.” dedi.

“SAADET PARTİSİNDEN ADAYIM DERSE, BEN ÇEKİLİRİM, HALA ZAMAN VAR”

Adaylık sürecinde AK Parti’de Memduh Büyükkılıç’ın “aday gösterilmeyeceğine” yönelik söylentilerin olduğunu da hatırlatan Arıkan, o dönem kendilerine parti içinde bazı çevrelerin “Büyükkılıç’a adaylık teklifi götürün” dediğini söyledi. Arıkan, “Acaba Saadet Partisi’nden aday olur mu? diye bir beklentiye girdik.  Birçok kişi bize ulaşıp ‘Memduh başkana gidin, davet edin’ dediler. Ve ben bir kez daha sesleniyorum. Hala listeleri değiştirme imkanı var. Eğer Saadet Partisi’nden adayım derse, ben aday olarak çekilirim. Saadet Partili Memduh Büyükkılıç’ın başımızın üstünde yeri var. Şu an bulunduğu ortamda vicdanen rahat belediye başkanlığı yaptığını düşünmüyorum.” şeklinde konuştu. Haber: Cafer ZENGİN