Palancıoğlu`dan tepki toplayan Kadir Mısırlı paylaşımı

Palancıoğlu`dan tepki toplayan Kadir Mısırlı paylaşımı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun, "Keşke Yunan galip gelseydi" şeklindeki açıklamaları ve Atatürk'ün yanısıra Mehmet Akif Ersoy'a yönelik hakaret içeren sözleriyle geçmişte gündeme gelen Kadir Mısırlıoğlu paylaşımı tepkileri de beraberinde getirdi.
Bazı vatandaşlar sosyal medya üzerinden Palancıoğlu'na tepki gösterirken AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de, Palancıoğlu'nun hazırladığı görseli paylaştı.
Bu durum tepkileri de beraberinde getirdi. İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan da belediyelere seslendi.
"BU YANLIŞLARDAN ARTIK DÖNÜN" 
"Kayseri Belediyelerine İkazım" başlıklı açıklama yapan Özhan, şunları söyledi: Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun kurucu lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’e her fırsatta saldırmış olan Kadir Mısıroğlu’nu anmak, yine aynı düşmanca tavrını sergileyen ve hatta Atatürk’ün ailesine, manevi şahsına alçakça iftiralarda bulunan Yavuz Bahadıroğlu gibi isimleri çeşitli yıllarda Belediye organizasyonlarına davet etmek gibi yanlışlardan artık dönün. Hissetmeseniz de, istemeseniz de Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in kurumlarında bir makam ve mevki sahibi olmuş olmanızdan ötürü hiç değilse şahsi vefa göstererek bu yanlışlara daha fazla düşmeyiniz; hiç değilse Atatürk ‘e ve Türk Cumhuriyeti’ne sevdalı seçmenlerinize hürmeten bunu yapmayınız. Unutmayın; Büyük Atatürk Bilge Kağan’ın, Sultan Alparslan’ın, Fatih Sultan Mehmed Han'ın otağında ebediyete kadar anılacak bir Başbuğ’dur, tarih “onu” yazılan her sayfasında alkışlayacaktır."
ATAMAN: BİZLERİ KİM YÖNETİYOR? 
İYİ Parti İl Yöneticisi Sebati Ataman da açıklamasında Palancıoğlu'nu kınadığını belirtti. Ataman, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Bizleri kim yönetiyor,  bulundukları makamları, aldıkları eğitimi, çocuklarının bağımsız bir ülkede yetişmesini sağlayan, inançlarını özgürce yaşama imkanını sunan Ulu Önder başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden "keşke yunanlılar kazansaydı" diyebilecek kadar kansız ve soysuz Türk ve Cumhuriyet düşmanı feslilere sahip çıkan, görünüşde demokrasi aşığı, cumhuriyetci ama aslında biatcı ve Cumhuriyet düşmanlarına "üstad" diye methiyeler düzen ikiyüzlü ve riyakar biri olarak sizin benim şehrimde belediye başkanı olmanızı içime sindiremiyorum. Bu şehir ki, Ankara düşman tehditi ve bu fesli gibi hainlerin çıkardıkları isyanlar nedeni ile tehdit altında iken Büyük Millet Meclisi'nin taşınacağı şehirdir Kayseri...Sizi bu şehrin Cumhuriyet aşığı ve onun değerlerine sahip çıkan halkı asla affetmeyecek ve unutmayacak...Sizi kınıyor ve yazıklar olsun diyorum...