Özhaseki: Cumhurbaşkanımız bir kahramandır...

Özhaseki'den, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e tepki...

Özhaseki: Cumhurbaşkanımız bir kahramandır...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ilişkin olarak, "Bir anlamda Erdoğan'ın İsrail versiyonu!" benzetmesini yaptı. AKŞENER NE DEDİ? 
Akşener,  Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, "Bildiğiniz üzere, mart ayında, İsrail’de seçimler yapıldı ve oluşan tablo, İsrail’in en uzun süreli başbakanı Netanyahu’nun, yeni bir hükûmet kurmasına imkân vermedi. İsrail Cumhurbaşkanı da, hükûmeti kurma görevini, Yeş Atid partisine verdi. Birdenbire, İsrailli Arap partileri kritik bir öneme sahip oluverdiler. Çünkü hükûmet ortağı olma, yeni iktidarı belirleme ihtimalleri doğdu. Bu gelişmeler üzerine, bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan, Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kast etmekten geri durmadı." ifadesini kullandı. 
" GÜNDEM DEĞİŞTİRME MANEVRASI" 
Akşener'in bu yöndeki açıklamasına tepki gösteren AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki," Gündem değiştirme manevrası" değerlendirmesi yaptı.
'MİLLETİMİZ HER ŞEYİ GÖRÜYOR' 
Özhaseki, "Akşener'in açıklaması sıkışmışlığın neticesidir. Terör örgütü uzantısı HDP ile irtibatını gizlemek adına Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmesi; planlanmış bir gündem değişikliği manevrasıdır. Ancak milletimiz, her şeyi görmektedir, farkındadır." ifadelerini kullandı. 
"CUMHURBAŞKANIMIZ BİR KAHRAMANDIR" 
Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Filistinlilerin gözünde bir kahraman" olduğunu ifade eden Özhaseki, "Akşener'in açıklamaları, siyasi ahlaktan yoksun olduğu kadar kararmış bir kalbin ve kötüleşmiş bir zihnin ürünü olarak görülmelidir. Bir türlü iyi olamayan kötülerin sözlerini kendilerine iade ediyoruz. Kudüs davası için elinden gelen her şeyi yapan Sayın Cumhurbaşkanımız; Filistinlilerin gözünde bir kahramandır. Sayın Cumhurbaşkanımız sadece Filistin'deki değil dünyadaki bütün mazlumların umut kaynağı olmaya ve seslerine kulak vermeye devam edecektir." diye konuştu.