MÜJDEYE NE OLDU?

MÜJDEYE NE OLDU?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ağustos ayı başında müjde vererek, Erkilet Havalimanı’nın yeni iç hatlar ve yenilenecek dış hatlar terminal binalarının ihalesinin 10 Eylül’de gerçekleştirileceğini ifade etmişti. Ancak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yeni terminal binası yapımına ilişkin teknik çalışmalar tamamlanmış olup ihale aşamasındadır” yanıtı verince, kafalar karıştı. “Müjdeye ne oldu? İhale yapıldı mı, yapılmadı mı?” sorularının cevabı merak ediliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh  Büyükkılıç, 10 Ağustos 2020 tarihinde yaptığı açıklamada iç ve dış hatlar yeni terminal binalarının ihale tarihinin belirlendiğini söyledi. Başkan Büyükkılıç, Erkilet Havalimanı’nın yeni iç hatlar ve yenilenecek dış hatlar terminal binalarının ihalesinin 10 Eylül saat 14.00’te gerçekleştirileceğini açıkladı.

“10 EKİM SAAT 14’TE İHALESİ YAPILACAK”

Orta Anadolu’nun kalbindeki Kayseri’de, her yönde sağlanan gelişmeye paralel olarak havalimanı terminal binalarının da büyütülmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, şehri yönetenlerin tamamının fikir birliğine vardığı ve üzerinde durduğu bu konu ile ilgili yaşanan sevindirici gelişmenin aynı zamanda çevre illeri de yakından ilgilendirdiğine işaret ederek, “Kayseri’miz bu ihaleyle birlikte hava yolu trafiğinde çok daha önemli bir konum üstlenecektir. İç  ve dış hatlar terminal binalarının büyütülmesine yönelik çalışmalarına desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin ile diğer yetkililere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

BAKANIN VERDİĞİ CEVAP AKILLARDA SORU İŞARETLEİR BIRAKTI

Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, konuyla ilgili CHP Milletvekili Çetin Arık’a verdiği cevap, akıllarda soru işaretleri bıraktı.

BAKAN: İHALE AŞAMASINDA

Milletvekili Çetin Arık’ın, “Kayseri'nin mevcut havaalanı Kayseri'ye yetmemektedir. Bu bağlamda Kayseri havaalanını genişletme çalışmanız var mı? Varsa hangi aşamadadır” yönündeki sorusun Bakan Adil Karaismailoğlu 13.10.2020 tarihinde, “Kayseri Havalimanının yolcu kapasitesinin artırılmasına yönelik olarak ilave yeni terminal binası yapımına ilişkin teknik çalışmalar tamamlanmış olup, ihale aşamasındadır” yanıtını verdi. Ortaya çıkan bu durum, “Müjdeye ne oldu?” dedirtti.

İŞTE BAKANLIĞIN 13 EKİM 2020 TARİHİNDE HIZLI TREN VE HAVAALANI YENİ TERMİNAL BİNALARI İLE İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMA...