Muhsin Yazıcıoğlu olayının kritik isminde BYLOCK çıktı

Muhsin Yazıcıoğlu olayının kritik isminde BYLOCK çıktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü tarafından 17 kişiye yönelik olarak FETÖ/PDY Operasyonu yapıldı.

Operasyon kapsamında geçmişte Kayseri'de görev yapan ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesi olayının kritik ismi de gözaltına alındı.
Aldığımız bilgiye göre, daha önceden Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan ve ihraç edilen 17 personel hakkında bylock tesbit edildi.
17 emniyet personeli hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, şahıslardan 11'i evlerinde yapılan aramada yakalandı, diğer 6 şahsın yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Bylock tespit edilen ve gözaltına alınan isimlerden birisinin ise Kayseri Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Müdürü Ali Orhan Dinç olması dikkat çekti.
Büyük Birlik Partisi'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesi olayında Kayseri Emniyeti'nde kritik bir görev olan İstihbarat Müdürlüğü görevini yürüten ve dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'e dolayısıyla dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopter bulundu ve yaşıyor" bilgisini veren Dinç'in helikopterin düşmesi olayı manipüle etmiş olabileceği konuşuluyor.
Dinç 2015 yılında FETÖ'cü olduğu şüphesiyle önce Kayseri'de pasif göreve alınmış, ardından 1. Sınıf Emniyet Müdürü olarak Ankara'da pasif göreve atandıktan sonra da emekliye sevk edilmiş, geçtiğimiz yıl da Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen FETÖ Operasyonu'nda gözaltına alınmıştı.