MHP'li Güner, baba vasiyeti ile AK Parti'den aday adayı oldu

AK Parti'de Özhaseki'nin açıklamasının ardından kadın aday gösterilip, gösterilmeyeceği merak konusu oldu.

MHP'li Güner, baba vasiyeti ile AK Parti'den aday adayı oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin, “Kadınların adaylık süreçlerinde yanlarındayız” açıklamasının ardından İş kadını Fatma Güner, İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile görüşerek, aday adaylığı konusunda fikir alışverişinde bulundu.

AK Parti’de Özhaseki’nin açıklamasının ardından kadın aday gösterilip, gösterilmeyeceği merak konusu oldu. Bu konuda ilk isim de ortaya çıktı. Kooperatif Başkanlığı görevi yürüten Fatma Güner, AK Parti’den Bünyan Belediye Başkan aday adaylığı için harekete geçti. Bu konuda partinin İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile görüşen ve fikir alışverişinde bulunduğunu dile getiren Güner, “Her şeyden önce en baştan beridir, siyasetin içerisindeydim. 6 ay Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkan Yardımcılığı da yaptım . Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde bulundum. Ama daha sonra 15 Temmuz 2016”dan sonra özellikle ve özellikle reisime inancım güvencim daha çok arttı. Milli Birlik ve Kardeşliği Çağrı Derneği’ni de kurduk arkadaşlarımızla.Bunlar konuşulurken bir aşinalık oldu. Babamı geçen yıl kaybettim. Rahmetlik babam özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi’ni istemişti kendisi. Sonra bizim gönlümüz sevdamız o tarafa yöneldi.”  dedi.

BÜNYAN’A HANIM ELİ DEĞSİN İSTİYORUZ

Parti’ye Bünyan Belediye Başkan aday adaylığı için müracaatta bulunduklarını anlatan Gürer,  “Güzel karşılandı. İl ve ilçe yönetimlerinden olumlu cevap bekliyoruz. Motive ettiler bizi, kısmet bekleyeceğiz ve çalışacağız. Allah nasip eder aday gösterilirsek elimizden gelen neyse onu yapmaya gayret edeceğiz. Ben zaten geniş bir ailenin kızıyım. Anne, baba, eşim tarafı büyük bir aileyiz biz. “Bünyan’a hanım eli değsin” diye sloganım olsun istiyorum. Ben aynı zamanda Yeşil Hilal Kent Kooperatifi Başkanlığı görevimi yürütüyorum. AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile görüştük, ilerleyen günlerde aday adaylığımı kamuoyu ile paylaşacağım. Önemli projelerimiz var. Bunları kamuoyuyla da paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ