Yöresel tartışma sürüyor!

Yöresel tartışma sürüyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de tartışılan “Yöresel Ürünler Fuarı” ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy bir kez daha yaptıkları açıklamalarla ile dikkat çekti. Kitap Fuarında konuşan ikiliden Çelik, “Fuar adı altında satış yapılmasına izin vermeyeceğiz” derken, Gülsoy ise “Hijyenik olmayan ortamlara izin verilmemeli” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kitap Fuarı’nda buluştu. Fuarı gezen ve stantlarda ziyaret eden ikili, yazarlarla sohbet etti.

 

Fuar ziyaretleri sırasında Dünya Ticaret Merkezi’nde  bir süre önce yapılan ve tartışmaları beraberinde getiren Yöresel Ürünler Fuarı ile ilgili de açıklama yapan ikili, bu tür fuarlara izin verilmeyeceğine vurgu yaptı. “Kitap fuarında da kitap satışı yapılıyor” yönündeki soruyu yanıtlayan Çelik, “Alışveriş adıyla alışveriş yapılabilir, ama fuar adıyla alışveriş yapılması çok uygun olmuyor” dedi.

“PANAYIR ADI ALTINDA ÜRÜNLERİN SATILMASINA İZİN VERİLMEMELİ”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy ise, “Panayır adı altında hijyenik olmayan ürünlerin satılmasına müsaade edilmemesi lazım.”dedi. “Kayserimizin marka değerini zedelemeyecek, prestijini sarmayacak şekilde yapılacak her türlü fuara ve etkinliğe bizim gönlümüzde açık, kapımızda açık” diyen Gülsoy,  “Bu yönde her türlü desteği de veririz.  Çünkü buranın aslı fuar merkezi. Onun için aslına uygun olarak kullanılması gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

SAÇMACI BU DURUMA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Diğer yandan Dünya Ticaret Merkezi’nde geçtiğimiz günlerde Yöresel Ürünler Fuarı düzenleyen Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı ise, bu yöndeki açıklamalara tepki göstererek, “ 300 bin ziyaretçiyi 3 kişinin şahsi husumetlerine harcayamazsınız.” İfadelerini kullanmıştı. (Haber Merkezi)